Denník N

Iluzionisti

Andrej Danko – 15.03.2017: „Chcel by som verejne poďakovať ministrovi Plavčanovi, že napĺňa víziu koaličnej dohody, že napĺňa víziu reformy školstva“

Písal sa rok 2012 a v titulkoch správ sa stále opakovalo „nový minister“ a „reforma“…

Takto aj minister Plavčan vytváral koncom roka 2016 ilúziu, že do školstva pôjde v roku 2017 o 300 miliónov naviac, a potom to stále dokola opakoval až  do úrovne brainwashingu. Takisto už rok opakovane počúvame slovo „reforma, reforma, reforma…“ Vytvára sa tým dojem, že sa nejaká reforma naozaj deje.

Reforma je ale znova len fikcia. Vláda vytvára ilúziu, že sa reforma začala. A všetci tvorcovia textu „Snívajúce Slovensko“ dávajú legitimitu tejto ilúzii. Plavčan je našťastie v úlohe iluzionistu, eskamotéra, či manipulátora veľmi ďaleko od Davida Copperfielda. A v poslednom čase zo svojich predstavení len uteká.

nereforma-kov-plav2Nerozprávajme sa už o reforme, pretože sa žiadna nedeje. Žiadna reforma nie je a ani sa nezačala. To, že na zákazku ministra niekoľko, v časti verejnosti uznávaných, teoretikov niečo napíše, na Slovensku ešte nič neznamená. Môžeme tak maximálne rozoberať literárne kvality toho, čo predostreli verejnosti. Môžeme riešiť, či ide o undergroundové dielo alebo o účelovú propagandu. Či ide o literárny žáner sci–fi, fantasy, cynickú absurdnú drámu, idylu, bájku, romancu, frašku alebo epitaf slovenského školstva. A naozaj, literárna kvalita reformnej literatúry z dielne ministerstva sa isto zvyšuje aj s počtom strán ministerskej beletrie.

26. októbra 2016: „Reforma školstva sa do vlády a parlamentu môže dostať už v prvom štvrťroku budúceho roka.“

15. marca 2017: „Do konca júna sa má dokumentom zaoberať vláda a parlament.“

23. mája 2017: „Finálna podoba školskej reformy má byť pripravená do konca augusta“

Pre vládnucich politikov je hlavné to, že vo všetkých médiách titulky informujú o „reforme školstva“, o jej nultom a ďalších „akčných“ plánoch. A oni tým pádom môžu riešiť svoje skutočné záujmy, ktoré sa skrývajú v čerpaní eurofondov cez tých správnych ľudí, či v získavaní štátnych zákaziek pre vyvolených.

Písal sa koniec roka 2014 a v titulkoch správ sa stále opakovalo „znova nový minister“ a „žiadna reforma„…

hlava-xxiia

 Iniciatíva slovenských učiteľov

Pozrite si aj video ILUZIONISTI: https://www.youtube.com/watch?v=O4i4nPj5Sl8&feature=youtu.be

 

Teraz najčítanejšie

Iniciatíva slovenských učiteľov

Sme nezávislá apolitická iniciatíva učiteľov z celého Slovenska, ktorej záleží na budúcnosti nášho školstva. Spojili sme sa s cieľom poukázať na problémy, ktoré školstvo sužujú a zároveň dosiahnuť zmenu, pretože nám nie je jedno, v akom stave sa súčasne školstvo nachádza.