Denník N

Agenti, platení trollovia a užitoční idioti bojujúci na bojiskách hybridnej vojny

O tom, že aj Slovensko je bojiskom hybridnej vojny, kde pod zástavou Kremľa viacmenej otvorene alebo skryto bojuje armáda platených, či iným spôsobom zaviazaných trollov a užitočných idiotov, niet pochýb. Nazrime spoločne na bojové pole a na neslávnych hrdinov, ktorí na ňom bojujú.

Nedávno bola zverejnená e-mailová komunikácia Alexandra Usovského. Ten mal podľa správ z tlače za úlohu zorganizovať sieť občanov Poľska, Slovenska a Česka, ktorí by šírili dezinformácie a kremeľskú, antizápadnú a antiamerickú  propagandu. Zachytená korešpondencia má 1759 strán, ale už na strane 26 bola dôležitá zmienka týkajúca sa Slovenska.

au usovski-titulka usovski-sp

Usovski prostredníctvom bratislavskej organizácie Východoeurópska kultúrna iniciatíva financoval proruské aktivity na podporu separatistov na Donbase či s cieľom vystúpenia Slovenska z NATO a jeho zmienka z 1.11.2013 sa týkala Sergeja Chelemendika. Konštatoval, že už má viac kontaktov na Slovensku ako v Bielorusku a pritom on sám nemusel nič urobiť. A to práve vďaka Sergejovi Chelemendikovi.

1-11-13-s-p

Sergej Chelemendik je síce už nebohý, ale prejsť kvôli tomu jeho pôsobenie na Slovensku mlčaním, by bolo chybou. Na Slovensko prišiel v roku 1988  a o tom, kto ho na Slovensko vyslal, sme sa v minulosti mohli v minulosti dočítať kadečo. Nechýbala ani zmienka o nemenovanej tajnej službe. Okrem iného bol Chelemendik v rokoch 2006 – 2010 poslancom za Slovenskú národnú stranu a častým hosťom televízie TA 3. Známou sa stala aj ním spôsobená dopravná nehoda či pohryzenie susedy jeho psom.

chel-spoj

V roku 2014 sa Chelemendik snaží založiť vlastný politický subjekt. Nazval ho Dobrá sila. V programe dominovali myšlienky posilnenia úlohy štátu, návratu bánk a podnikov do jeho vlastníctva, neutralita, vystúpenie z NATO, slovanská jednota a primknutie sa k Ruskom vedenému Eurázijskému zväzu.

dobra-sila-program

Rozbieha petičnú akciu za registráciu nového politického subjektu. Ako splnomocnenec prípravného výboru je uvedený aj MUDR. Andrej Janco z Košíc, o ktorom bude ešte reč. Chelemendik napísal aj Manifest hnutia Dobrá sila, ktorý je zmesou apokalyptického blúznenia a adorácie Ruska.

dobra-sila-peticny-harok-p

Nakoľko potrebný počet podpisov sa Chelemendikovi nepodarilo zozbierať, nádejní lídri Dobrej sily kandidovali do Európskeho parlamentu na kandidátke strany Anny Belousovej, Národ a spravodlivosť. S neveľkým úspechom. Najmä Andrej JancoMiloš Zverina.

ds-spoj ds-sp

10-5-14O tom, aké nezmysly zdieľal na svojom profile Sergej Chelemendik, si môžeme urobiť predstavu z tejto ukážky. Porošenko vo vani plnej krvi, Stalin v pozadí s dymiacimi dvojičkami, odhodlaný dôjsť do New Yorku, Putin ako Cézar a USA chystajúce atómovú vojnu s Ruskom na území Európy.

statusy-spoj

Inokedy Chelemendik brojí proti neexistujúcim základniam NATO na našom území a nabáda nás aby sme dokázali Rusku, že sme skutoční slovanskí bratia a ako Rusko ľúbime. USA vraj „vybucnu Europu“ a európske štáty budú prosiť Rusko o pomoc. A vojnový zločinec Radovan Karadžič je hrdina.

st-sp

Inak tomu nebolo ani v prípade šírenia tých najhlúpejších hoaxov. Či už išlo o tvrdenie, že fotografia slávobrány s hákovými krížmi je aktuálna snímka z osláv v Ľvove na západnej Ukrajine, pričom išlo o fotografiu z natáčania filmu „Zápas – Матч.“ Toto klamstvo zdieľalo od Chelemendika 189 ľudí. Alebo o hoaxy o lietadlách či bozkoch Baracka Obamu a Davida Camerona, kde tento nahradil vo fotomontáži jeho manželku Michelle.

hoax-sp

Prejdime k aktuálnemu hrdinovi tohoto blogu, pokračovateľovi v diele Sergeja Chelemendika, MUDr. Andrejovi Jancovi. Už som o ňom písal v blogu „Charta 2015 – paškvil červených Quislingov.“ Andrej Janco je častým a vítaným hosťom na ruskej ambasáde a fanúšikom konšpiračného plátku Tibora Rostása, Zem a Vek. Je iba náhoda, že rovnako vítaným hosťom na uvedenej ambasáde je aj Tibor Rostás? O Tiborovi Rostásovi a jeho kontaktoch s ruskou ambasádou som písal v blogu „Ako je to s údajnou nezávislosťou Tibora Rostása.

janco-spoj-zav

rost-u-rus-spHovorí sa „Povedz mi, s kým sa priatelíš a ja ti poviem, kto si.“ Predstavme si teda blízkeho priateľa a spolupracovníka MUDr. Andreja Janca, Petra Nišponského. Samotný Andrej Janco ho predstavuje ako svojho výborného priateľa a napísal o ňom: „V živote som nespolupracoval s tak disciplinovaným a charakterným človekom ako je Peter Nišponský.

19-5-15 nisp-sp

Peter Nišponský bol pracovníkom v ŠtB a jeho kariéru v komunistickej tajnej službe, ktorú na základe súčasných poznatkov a svedectiev, môžeme označiť za zločineckú organizáciu, nám priblíži záznam z Ústavu pamäti národa. Podľa neho bol Nišponský kariérnym eštebákom od 1.9.1973 do 31.12.1989. Dotiahol to na funkciu náčelníka oddelenia. Po roku 1989 bol podpredsedom ÚV KSS a zastupujúcim predsedom MO KSS v Košiciach. Aj on sa angažuje v obskúrnej Charte 2015. Dokonca je jej tajomníkom.

nisponsky-stb

Na fotografiách môžeme vidieť bývalého eštebáka Nišponského spolu s ruským veľvyslancom, Alexejom Leonidovičom Fedotovom, pri prejave na protestnom zhromaždení proti NATO a na rovnakom podujatí vedľa člena Valdajského klubu, známeho podporovateľa Putina, Jána Čarnogurského.

nisponsky-spoj

Peter Nišponský napísal niečo aj o mne. Okrem klamstiev a urážok ma zaujalo najmä toto: „Prvý bude zneužitý a prvý bude zlikvidovaný.“ Ale povedzte, nie je zaujímavé ak o „donášačoch bez chrbtovej kosti“ bez zábran píše bývalý eštebák?

u-janca-5-3-17

Presne rovnakú teóriu o mojom zneužití a následnej likvidácii rozširuje aj Tibor Rostás, ktorý je tiež návštevníkom ruskej ambasády: „môže to anticipovať, že mu niekto pripravuje Nemcovov osud. Vyrobia si hrdinu, odstránia si hrdinu...

rost-sp-o-mne

Za svojim „výborným priateľom“ Nišponským nezaostáva ani Andrej Janco. Spolu s podpredsedom KSS, Sýrčanom Jalalom Sulejmanom, či komparzom Putinových Nočných vlkov, ho môžeme vidieť pod vlajúcimi zástavami neexistujúceho štátu, ktorý po roku 1968, dlhých 23 rokov okupoval našu vlasť, napríklad na Slavíne.

janco-spo

Janco si ochotne podá ruku s Jánom Čarnogurským, či pochoduje ulicami spoločne s predsedom Komunistickej strany Slovenska, Jozefom Hrdličkom a podpredsedom, Jalalom Sulejmanom.

janco-car-kom-sp

Na ruskej ambasáde sa doktor Andrej Janco cíti „ako medzi rodákmi.

velv-spoj

MUDr. Andrej Janco je lekár, majiteľ súkromnej ambulancie JAAT Style, s.r.o., o ktorej môžeme nájsť aj takéto hodnotenia a prezident združenia Slovenská lekárska únia špecialistov, pritom však na svojom Facebookovom profile zdieľa príspevky v ktorých sa očkovanie označuje za holocaust a prezentuje dávno odborne vyvrátenú teóriu o súvislosti medzi očkovaním a autizmom. A pripúšťa aj spojitosť očkovania a cukrovky.

antivax-sp

„Antifašista“ Janco víta pochybnú antivax iniciatívu extrémistickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko a zdieľa hoax, podľa ktorého Bill Gates priznal, že vakcíny majú znížiť početnosť populácie.

kotl-a-gates-sp

O vysokej odbornosti lekára Janca nepochybne svedčí aj tento článok, podľa ktorého „cukrovka a rakovina sú vymyslené nemoci.“

janco-27-5-15

Rovnakým odborníkom ako na vakcináciu, je MUDr. Janco odborníkom aj na chemtraills, čo si všimli aj médiá. Jancova reakcia stojí za zverejnenie.

chemtraills-sp

Vzhľadom na súčasnú úroveň poznatkov týkajúcich sa homosexuality je homofóbia MUDr. Janca odsúdeniahodná. „Normálny je podľa mňa národ, rodina, pohlavie a orientácia daná genetikou, čo homosexualita NIE JE !!!

homofobia-spoj

Okrem homofóbie nie je MUDr. Janco imúnny ani proti rasizmu. V celkom otvorenej podobe je rasizmus prítomný v jeho statusoch. Či už ide o narážku, že „živíme asociálov na etnickom princípe,“ alebo označenie „čierna opacha“ na adresu Miss Helsinki tmavej pleti.

rasista-spoj

Čo by to už bol za osobný profil bez hejtovania utečencov a bez zdieľania tých najhlúpejších hoaxov na túto tému. Pán doktor má hneď celý album hoaxov, ktorý zdieľal od Matúša Nameša, mladej nádeje SNS. A pozornosti je hodný aj status doktora Janca s hlboko intelektuálnym textom.

utecenci-spoj

Čo sa týka hoaxov, nenechá sa zahanbiť ani Andrej Janco. Fotografiu s ukrajinskou zástavou a zástavou s hákovým krížom pochádzajúcu z natáčania historického filmu odohrávajúceho sa počas druhej svetovej vojny, prezentoval rovnako ako neskôr jeho tútor, už v roku 2014.

fejk-sp

Janco pravidelne preberá dezinformácie z Hlavných správ a do protikladu k ním stavia gýčové obrázky z Ruska.

gej-sp

Jeho hrdinami sú Lavrov, Putin, ruskí kozáci…

rusi-spoj

Jedinou nádejou je pre Janca Rusko. A každý hoax z produkcie Sputniknews mu príde vhod.

rusko-a-putin-sp

Pán doktor bojuje za slovanskú jednotu pod vlajkou Ruska a je si istý, že „rok 1968 sa ešte prehodnotí.“ O pokus falšovať dejiny v tomto duchu ruskou stranou som písal v blogu „Budeme opäť ruskou guberniou?“ Zdá sa, že Andrej Janco sa snaží pôsobiť presne v duchu tejto zákernej ruskej dezinformačnej línie.

slovanstvo-sp

O Nežnej revolúcii hovorí pre ruský web s dešpektom, ruské vlajky na Slavíne ho napĺňajú nadšením.

nezna-a-slavin-sp

O tom akým úprimným bojovníkom proti fašizmu je Andrej Janco, svedčia aj tieto jeho statusy. Video farára Čajku, ktorý verejne podporuje Kotlebu a jeho ĽSNS zo stránky „Jozef Tiso, katolícky kňaz a prvý slovenský prezident,“ aj údajné zástupy Francúzov, ktorí vyšli do ulíc podporiť nacionalistku Marine Le Pen sa Jancovi páčia. Demonštráciu proti fašizmu a neonacizmu označuje za „Pochod zúfalcov,“ pričom zdieľa status člena extrémistického Slovenského hnutia obrody.

pronazi-spoj

Janco odporúča debatu konšpirátora Tibora Rostása, ktorý je podobne ako on varený – pečený na ruskej ambasáde a odsudzuje posilnenie policajného tímu, ktorý má bojovať proti konšpiráciám a lžiam na sociálnych sieťach. Príliš čudovať sa mu nemožno, veď sa ho to osobne týka. Alebo nie, pán doktor Janco?

rostas-a-anikonsp-sp

Inak, pán doktor má vybrané spôsoby, čo opakovane potvrdil keď písal o mne. „Udavačská sviňa, hnida, špinavec, fašista, obluda, udavačský netvor, vred na ri.i Slovenska…“ Lži, urážky, vulgárnosť. To je vizitka lekára, ktorý zastupuje svojich kolegov špecialistov. Zaujímavé je, že im to nevadí.

o-mne-spoj

Na záver vyjadrenie „gentlemana“ Janca na adresu Angely Merkelovej. Alebo som to nebodaj zle pochopil a pána doktora niečím sklamal jeho idol?

8-2-17-c

Poznámka č. 1

Na rozdiel od Angely Merkel, francúzska nacionalistka Marine Le Pen sa teší priazni pána „antifašistu.“ A vhod príde aj ďalší manipulatívny hoax z produkcie Sputniknews.

26-3-sp

Ako hlboko musí niekto klesnúť, ak dokáže dezinterpretovať udalosti v Bielorusku takýmto spôsobom a naviac je natoľko „jednoduchý,“ že k nim pripojí videá natočené opozíciou, na ktorých vidieť ako ťažkoodenci zatýkajú demonštrantov a brutálne vlečú aj starých ľudí s paličkou, Videá, ktoré popierajú to čo Janco píše. Podľa Janca je však podstatné „ako zabránime majdanu na Slovensku. Lebo hystéria okolo Mečiarových amnestií, Bašternák, ale aj napríklad Čistý deň, to všetko je snaha o začatie majdanu. Ako? Spochybnením právnych zásad štátu !!!!!

janco-ac

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.