Denník N

Plne uznávam vaše právo podporovať režim Róberta Fica

Vyzerá to pekne. Ale stále je to rovnaké smradlavé...
Vyzerá to pekne. Ale stále je to rovnaké smradlavé…

Mlčali, keď deti trpeli. To je ich zodpovednosť, ktorá ide ruka v ruke s ich demokratickým právom. V noci z 6. na 7. apríla 2017 poslanci SNS a Mostu predali deti.

Demokracia je skvelá vec. Môžete sa zastávať názoru akého len chcete. Stačí, keď za svoj postoj prevezmete plnú zodpovednosť.

Už nikdy sa poslanci strán SNS a Most-Híd nezbavia svojej zodpovednosti za to, že nikto z nich nemal odvahu sa postaviť za rečnícky pult a celou váhou svojej osobnosti sa postaviť na obhajobu pársekundového stlačenia tlačítka proti odvolaniu ministra Richtera. Jediný kto nemusel, bol poslanec SNS  Jaroslav Paška, ktorý sa zdržal hlasovania.

Možno mi poradíte, kde a ako hľadať cestu k uznávaniu osobností poslancov, ktorí nevyvinuli ani len minimálnu snahu využiť politické karty, ktoré im rozdal ich koaličný partner – Smer.

Plne chápem právo Bélu Bugára či Andreja Danka na odloženie si tromfov, ktoré počas noci z 6. na 7. apríla 2017 dostali popod stôl od Róberta Fica. Iste sa tieto tromfy ukážu v ich rukách pri nejakej ďalšej diaľnici či železničnom vagóne.

Ja sa len skromne pýtam: Za čo predali budúce materiálne statky?

Počúval som Natáliu Blahovú. Vymenovala, že orgány iné ako ministerstvo, ktorých sa odnímanie akreditácie dotklo, všetky vrátane akreditačnej komisie či prokuratúry v Trnave, sa jasne dištancovali, len aby na nich neuľpeľi akékoľvek pochybnosti, že zanedbaľi čo i ľen mäkčeň nad ľ.

Logicky, každý sa tam snaží pracovať „do bezpečna“ vo vlastnom osobnom záujme, pričom toto konanie je zhodou okolností akoby náhodou tentokrát vo vzácnej zhode v záujme detí.

Dokonca v zhode so záujmom verejnej mienky.

Prečo minister Richter to tam tiež v tomto duchu „do bezpečna“ nezavrie? V tomto duchu mantry každého štátneho úradníka – ja nič ja muzikant.

Prečo sa nenašli ešte v Smere nejaké tiché akoby náhodné odôvodnenia pre nepodporovanie Richtera?

Prečo Fico nebachol po stole, nezavolal Richterovi z auta a neprikázal mu to zamiesť pod koberec, upratať, zaorať, pobrániť vysiať trávičku a dobre popolievať?!?

Prečo?!?

Demokracia znamená, že môžete slobodne zastávať akýkoľvek postoj. Presadzovať akýkoľvek postoj a dokonca presviedčať ostatných, aby sa k vášmu postoju pridali. Demokracia má neoddeliteľnú súčasť. Tou je zodpovednosť za to, čo pri presadzovaní svojho postoja spôsobujete.

Možno je to R7 do Veľkého Krtíša. Možno je to zákon o exekúciách. Možno je to národný železničný, lodičkový či iný dopravca.

Možno raz, keď budeme hľadať spoločne cestu k nápravám v zdravotníctve, sa zo svojej zodpovednosti za dnešnú podporu ministra Richtera vyspovedajú.

Dovtedy ale urobím všetko preto, aby sa ich zodpovednosť za dnešnú noc z 6. na 7. apríla pretavila do ich cesty na smetisko demokracie. 

Mlčali, keď deti trpeli. To je ich zodpovednosť, ktorá ide ruka v ruke s ich demokratickým právom. V noci z 6. na 7. apríla 2017 poslanci SNS a Mostu predali deti.

Koho predajú nabudúce? Vás?

Autor je členom zdravotníckeho tímu SaS. 

Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]