Denník N

Knižné tipy: Podivuhodní hrdinovia a ich príbehy

Tri čarovné knihy s hlavnými postavami, ktoré si vás získajú od prvej strany.

Krásna, poetická a magická kniha. Príbeh Avy, ktorá sa narodila s krídlami a príbeh jej rodiny, ktorá skrýva nejedno tajomstvo. Ak máte radi magický realizmus, toto vás bude baviť. Taká Čokoláda mixnutá s Domom duchov. Kniha je napísaná vtipne a inteligentne, autorka vás zoberie do úplne iného sveta a vy nebudete chcieť, aby sa kniha skončila. Alebo, ako to bolo v mojom prípade, po prečítaní poslednej strany budete chcieť začať odznova.

ava

Knihu si môžete kúpiť tu: http://bit.ly/13fC1Di

Jedna z mojich srdcoviek. Niet pochýb o tom, že Argo vydáva skvelé knihy a jednou z nich je aj táto. Za sladkým žltým obalom sa skrýva príbeh malého dievčatka, ktoré vie rozoznávať pocity ľudí len z toho, že ochutná jedlo, ktoré pripravili. Pre malú Rose to nie je veľmi pozitívne zistenie, naopak, obráti jej to život hore nohami. Americká autorka opísala v tomto románe príbeh jednej rodiny, ktorej členovia sú tak trochu zvláštni. Začnete to čítať ako milú oddychovú knižku a postupne zisťujete, že sa dostávate do ľahko melancholického stavu a že to, čo čítate, je vlastne celkom smutné. Smutné, no zároveň veľmi dobré čítanie.

citronovy kolac

Knihu si môžete kúpiť tu: http://bit.ly/1wmjqPk

Mám slabosť na knihy o autistoch. Čudnú príhodu so psom uprostred noci a Marcelo objavuje skutočný svet som čítala minimálne päťkrát a Paměti imaginárního kamaráda je ďalšia skvelá kniha z tejto kategórie, ktorá dostala miesto v mojej knižnici. Hlavnou postavou je Budo, imaginárny kamarát osemročného Maxa, ktorý je iný ako ostatné deti. Budo sa o Maxa stará, chráni ho a nadovšetko miluje. A keď ho unesie učiteľka, pokúsi sa ho zachrániť. Napriek celkom predvídateľnému záveru je to krásny a dojemný príbeh o kamarátstve, v ktorom autor Matthew Dicks skvele vykreslil autistické vnímanie sveta.

imaginarni kamarad

Knihu si môžete kúpiť tu: http://bit.ly/1ApskvY

 

Autorka pracuje v kníhkupectve Martinus.sk

Teraz najčítanejšie