Denník N

Odfoť si cudzinca! Slovensko objavilo nový šport. Plus úspechy ministra Plavčana

Zdroj: Denník N
Zdroj: Denník N

Ľudia si začali fotiť cudzincov, aby dokázali šokujúcu skutočnosť, že na Slovensku sú cudzinci. Minister Plavčan ostal vo funkcii. Bolo teplo.

  • Predseda Matice Marián Tkáč sa rozhodol tretíkrát kandidovať. Povedal, že keď povedal, že tretíkrát kadidovať nebude, nevedel, že situácia s národom bude taká zúfalá.
  • Po internete sa šírilo porovanie rakúskej a slovenskej mzdy, ktoré porovnávalo neporovnateľné, ale málokomu to vadilo.
  • Brazílsky futbalista Neymar prestúpil za 222 miliónov eur z Barcelony do Paríža a svet bol hore nohami.
Toto nie je Neymar, ale Marián Tkáč, ktorého naposledy zvolili, lebo sľúbil, že bude pracovať bez nároku na plat. Potom povedal, že to tak nemyslel. (Zdroj: Hospodárske noviny)

Po tom, čo sa nedávno začalo trestné stíhanie fašistov ako celku, začalo sa aj trestné stíhanie fašistu Mariana Magáta ako jednotlivca.

Jednotlivec a fašista Marian Magát na to reagoval zverejnením videa, v ktorom sa sťažoval, že je to nedemokratické. V tom istom videu však zároveň hovoril, že demokraciu, na ktorú  sa odvoláva, treba zrušiť. A ak by ho aj nezačali stíhať za to, čo narozprával predtým, v tom videu toho narozprával toľko, že by ho začali stíhať aj tak.

V Čechách sa objavila výzva na fotografovanie moslimov, čiže sa rovnaká výzva onedlho objavila aj na Slovensku. Čiže sa čoskoro objavila informácia, že bratislavská stanica je plná moslimov, a potom sa ukázalo, že sa na nej vyskytli traja černosi a to bolo všetko.

Najväčší rozruch však spôsobila fotografia z popradského aquaparku, na ktorej bola v bazéne zahalená žena, a ktorá dokazovala, že už sú tu.

A utečenci tu síce neboli a pani bola turistka zo Singapuru, ale celý tento smutný príbeh ukázal, že utečenci tu síce byť nemusia, ale v našich hlavách už aj tak dávno sú. Ak ich nevidíme, tak si ich aspoň vymyslíme.

Tiež dokázal, že na Slovensku sú turisti. Kto by to bol povedal.

Pravda, ktorú vám mainstreamoví fašisti nepovedia, lebo ich nezaujíma.

Ako sme spomínali, Neymar prestúpil za 222 miliónov eur a svet bol hore nohami. A ešte stále minister školstva Plavčan vyrobil škandál za 300 miliónov a svet hore nohami nebol.

Dotácie určené na vedu a výskum totiž získali pivovary a firmy, ktoré nikdy nič neskúmali. A tiež firmy s dvoma zamestnancami. A keď to vyšlo najavo, minister Plavčan povedal, že je to len závistlivá reakcia na úspechy ministerstva pod jeho vedením.

Niekto si dal tú prácu a úspechy mu zrátal, vďaka čomu bolo jasné, že ministerstvo peniaze prerozdelilo neskoro a zle. No a jedna z firiem, ktorá sa o dotácie uchádzala, povedala, že hodnotiteľ od nej žiadal úplatok. Hodnotiteľ povedal, že to nie je pravda. Hodnotiteľ sa volal Klamo.

No a špičkoví slovenskí vedci zo zahraničia hovorili, že celá výzva je nielen hanba ale aj katastrofa. Hovorili, že vláda sa síce tvári, že ich volá domov, ale akonáhle domov prídu, použije ich ako nástroj na kradnutie,  poníži a ešte ich aj vyženie naspäť do zahraničia.

Frustrovaný volič. Teda vodič. (Zdroj: noviny.sk)

Čiže bola koaličná rada, lebo boli podozrenia a premiér Fico kedysi povedal, že každého ministra pri podozrení do troch minút odvolá. Teraz podozrenia boli, ale ministra neodvolal, čím všetky podozrenia vyvrátil. Tiež povedal, že to nie je kauza Smeru. A Marek Maďarič povedal, že minister by mal odstúpiť a minister ostal tam, kde bol.

Výzva sa pozastavila a premiér namiesto 300 miliónov sľúbil zlomok tejto sumy. Znamenalo to, že sa na to prišlo a začne sa odznova. Znamenalo to, že vedci dostanú nielen menej peňazí, ale ich ešte aj dostanú neskôr ako neskoro, lebo neskoro bolo už predtým – a to všetko až potom, čo sa peniaze na vedu nepodarilo dať pivovarom. A bola to len závistlivá kampaň opozície na úspechy ministra Plavčana.

Keď sa to všetko skončilo, minister Plavčan bol ďalej ministrom a tým bolo najlepšie povedané, ako nám záleží na vede. A školstve. A ako dokážeme pritiahnuť talentovaných ľudí zo zahraničia, ktorí na Slovensku dokonca vyslovene chcú pracovať. Pesimisti navyše hovorili, že je to hádam aj dobre, lebo akýkoľvek iný minister z SNS by bol ešte horší. No a až týmto bolo bohužiaľ povedané naozaj všetko.

Ľudia si ďalej fotili utečencov, ktorí utečencami ani neboli, lebo práve tí ohrozovali našu vzácnu a jedinečnú kultúru úplatkov, malých domov a krádeží.

Bolo teplo.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň. Páčiť sa vám môžem tu.

Teraz najčítanejšie