Denník N

Strach Václava Klausa potvrdil, že Andrej Kiska zvláda svoj post bravúrne.

„Myslím si, že prezidentom nemá byť Marťan, myslím voči politickému systému. Keď vidíme, čo sa stalo na Slovensku, že bol zvolený prezident (Andrej) Kiska, no tak to by pre nás malo byť zásadným varovaním, aby sa niečo také nestalo u nás,“ vyhlásil podľa Českých novín Václav Klaus, bývalý prezident Českej republiky. Klaus sa vyslovil na adresu nášho prezidenta v súvislosti s blížiacimi sa prezidentskými voľbami u našich susedov. Ďalej pokračuje, že prezidentom by sa mal v Čechách stať niekto z politického systému.

Nuž, úprimne povedané, o takomto vyznamenaní nemohol Andrej Kiska pred časom vôbec snívať. Lebo pravdu povediac, „byť z politického systému“znamená v Klausovom ponímaní napríklad povestná opozičná zmluva, ktorú kedysi ako predseda ODS uzatvoril s vtedajším predsedom ČSSD a dnešným prezidentom Milošom Zemanom. Práve tá opozičná zmluva, ktorá sa stala základom pre neuveriteľné zlodejstvá politikov, pri ktorých boli občania Českej republiky nenávratne okradnutí o miliardy korún! A ten, ktorý bol jedným z otcov tohoto banditizmu ide poučovať, ako zle si Slováci zvolili prvého muža štátu!

Nuž, milý pán exprezident! Nebudete veriť, ale mne tiež nie je jedno, koho si za prvého muža krajiny zvolia vaši spoluobčania. Či sa rozhodnú pokračovať v tradícii ochmelkov – Gottwald, Zápotocký, double Zeman, alebo si zvolia niekoho, kto je toho postu hodný a za koho sa nebudú musieť hanbiť ani pred cudzími turistami v Čechách, ani na svojej dovolenke v zahraničí. Chápem vás, že vy dávno, pradávno vnímate politiku ako príležitosť dostať sa k hrantu osobne, alebo k nemu pretlačiť aspoň svojich rodinných príslušníkov. Neuveríte, ale skutočne sa nájdu aj ľudia, ktorí to vnímajú inak. A vy z takýchto ľudí máte strach! Máta vás, že Česi by si mohli po vzore zo Slovenska zvoliť za prezidenta slušného človeka. Takže ak by ste vy nášho prvého muža štátu nedajbože pochválili, náš pán prezident by musel začať rozmýšľať, kde robí chybu.

Buďte teda natoĺko láskavý a vychovaný a nepchajte nos do našej prezidentskej voľby! My na Slovensku, sme sa rozhodli zvoliť si za prezidenta Andreja Kisku. A rozhodli sme sa správne! A v súvislosti s blížiacou sa vašou, českou voľbou hlavy štátu, by som odporučil všetkým Zemanovým protikandidátom použiť volebný slogan : Stop ochmelkom, stop ruským agentom, stop detskému pornu!

Pán exprezident Klaus. Na záver mi pri spomienke na vaše slová na adresu Andreja Kisku napadol ešte jeden aforizmus, ktorý kedysi použil slovenský humorista Ján Greksa, keď sa ho pýtali, čo si myslí o slogane : So starobou prichádza aj múdrosť. Po chvíľke váhania povedal : Staroba prichádza veľmi často aj sama.

Teraz najčítanejšie