Denník N

Po Galkovom článku a výzve, aby sa Lunter vzdal podpory Smeru, je všetko jasné

Nikto príčetný už nepochybuje že strana SaS Slovensku viac škodí, ako pomáha.

A všetko sa začalo tak pekne. Na slovenskej politickej scéne sa objavili krásni mladí ľudia, pripravení Slovensko pozdvihnúť na úroveň západných krajín. Na blogu denníka SME sa realizovali všetci, ktorí vedeli písať, čo znamená, že úplne všetci. Mali plné ústa riešení, nových možností, vízií. A ešte mali odvodový bonus.

Potom sa dostali do vlády a všetci sa tešili a Riško držal balónik a ešte sa od samej radosti porezal na fľaši od šampanského, ale to ho neodradilo a držal balónik ďalej. A takisto sa ďalej tešil.  King napísal knihu TO a v nej bolo niečo, čo držalo v ruke balónik a ľuďom sa zjavovalo v podobe šaša. Možno Riško tú knihu čítal a prišlo mu to všetko nejako tak ľúto a pripadal si veľmi podobne. A tak on a celá tá partia krásnych mladých ľudí povalila vládu. A už sa netešil nikto.

Riško sa snažil vysvetliť, prečo konal, ako konal, mnohí ho aj chápali, aj mu rozumeli, oveľa viac ľudí ho však síce chápalo, ale celkom dobre nerozumelo, prečo to spravil, keďže každému príčetnému človeku muselo byť jasné, že ďalšie voľby vyhrá Fico. A že bude ešte horšie ako zle. A i keď sa snažili v SaS všetko zhodiť na Radičovú (to je výborný objekt na výhovorky) a trvali na tomto postoji dlho, nedávno Riško priznal, že nemal iné riešenie, než Radičovej vládu potopiť. Či to bol, preklep, zámer alebo len čaro nechceného nie je dôležité. Dôležitá je pravda.

A bolo to ešte horšie. Pádom Radičovej vlády sa dostali k moci nielen najväčší zlodeji a rozkrádači Slovenska, ale i parlamentu fašisti, ktorí buzerujú ľudí vo vlakoch, hádžu šutre po turistoch a pred obchodnými domami si dávajú podpisovať petíciu za vystúpenie z EÚ. Strana SaS si musí mädliť ruky a Sulík chrochtať Blahom. Ale v skutočnosti s ĽSNS nemajú nič spoločné. Úplne nič.

EÚ a jej jadro sa nakoniec stalo najväčšou agendou tejto najsilnejšej opozičnej strany, keďže odvodový bonus sa im zrútil ako domček z kariet. Najlepšie ekonomické mozgy z SaS usvedčil z diletantstva bloger, ktorý poukázal na chyby v ňom.  SaS to síce uznali, prepočítali, urobili korekcie, ale ten istý bloger im to zasa zrušil, ale Riško napriek tomu vyhlásil, že i keď je to zle, tak je to vlastne dobre. Jeho vyhláseniu rozumie málokto a ešte menej sa dá rozumieť tomu, prečo sa v SaS zaoberali jadrom Európy, do ktorého patríme, keďže sme v podstate vo všetkých jej inštitúciách a prečo sa radšej nezaoberali zlodejinami na ministerstve školstva a rozkrádaním eurofondov. A prečo im v SaS trvalo dva týždne, kým sa rozhodli podať žiadosť na odvolanie Richtera napriek tomu, že mali obrovskú šancu, keďže na to isté mala chuť aj SNS a mohli tak získať nečakaného spojenca.

Keď pán Galko vyhlasuje, že SaS je najsilnejšia opozičná strana, mala by sa tak aj správať. Oveľa lepšie v tejto súvislosti vyšla OĽaNO, vďaka ktorej musel odstúpiť minister školstva. Vrcholom celej tejto úbohej neschopnosti a totálnej popletenosti je Galkov článok, v ktorom vyzýva kandidáta na predsedu BBSK pána Luntera, aby sa vzdal podpory od Smeru, Mostu.

Nuž, pán Galko (obraciam sa teraz priamo na vás, lebo viem, že tento blog budete čítať), pán Lunter sa nikomu o túto podporu neprosil, čiže sa ani nemusí nikomu spovedať (ani vám), ani sa tejto podpory vzdávať.  Pán Lunter je jediný kandidát, ktorý je schopný poraziť Kotlebu a ten váš Klus na tom skutočne nič nezmení.

Namiesto toho, aby váš kandidát a celá vaša strana poskytla podporu najsilnejšiemu kandidátovi, opäť nastupujú do popredia vaše egá a snažíte sa celému Slovensku, akí ste principiálni a že máte gule na to, aby ste išli proti prúdu. I keď sami ani len netušíte, či vás ten prúd nezomelie. O toxickej podpore by ste však mali rozprávať uvážlivo, lebo vy ste tí, ktorí touto toxicitou zamorili zem i vzduch. Kvôli vám sa ten toxický smrad od Smeru a ĽSNS rozšíril do Banskej Bystrice a rozširuje sa po celom Slovensku. A vy tým, že sa opäť snažíte rozdrobiť podporu pre pána Luntera a štvať ľudí proti sebe, opäť pomáhať Kotlebovi zvíťaziť.

Zbytočne obviňujete iné strany z podpory fašistov. Ste to vy, ktorý máte na ich vzostupe obrovskú zásluhu. A podľa všetkého vám to dokonale vyhovuje. Keď kážete o toxicite, je to to isté, ako keď na konci ulice vrah o morálce káže. Po vašich vyhláseniach skutočne obdivujem vašich voličov, akú majú s vami trpezlivosť. Ak vôbec ešte majú. Čítal som totiž diskusiu pod vaším článkom.

Nie, o trápnučkých fašistoch sa tu rozpisovať radšej nebudem…

 

Teraz najčítanejšie