Denník N

Nájdite mŕtveho psa a zarobte!

Nájdite mŕtveho psa, ideálne takého, ktorého prešlo auto na ceste. Ideálne telo psa zmrzačené tak, aby bolo vidno vnútornosti. Zalejte ho do epoxidu. Vyrobte si plagát Dog body. Prenajmite si od bratislavského magistrátu nejakú miestnosť a vystavujte. Vstupné aspoň 1 Eur.

Musíte sa však pripraviť na hysterický povyk niektorých ľudí, ktorým to bude vadiť. Také tie reči od humánnosti, práve, dôstojnosti a podobne. Však to poznáte.

Prichádzame k pointe. Viete, komu to bude vadiť najviac? Tým, ktorým nevadí výstava ľudských tiel. Presne tak to bude.

V bratislavskej Petržalke je otvorený masový hrob a niekto sa na to chodí pozerať. Keď tam skončí výstava Human Body, príde ďalšia výstava, Recepcia, chlebíčky, úsmevy do kamery. Však to už poznáme.

To pokrytectvo je nebotyčné. Ak vystavovať zmrzačené ľudské telo je ok, vystavovať telo zmrzačeného psa je tiež ok. U psa dokonca odpadá podozrenie, či bol alebo nebol politickým väzňom a či súhlasil s tým, aby sa s jeho telom po smrti zarábalo.  Mimochodom, ak by v prípade výstavy ľudských tiel v Petržalke neexistovali určité podozrenia o pôvode tiel, tábor vytlieskavačov a fanúšikov tejto výstavy by bol omnoho väčší.

Takže, nájdite mŕtveho psa a zarobte!

Teraz najčítanejšie