Denník N

Vstávajú noví Procházkovia

Bratislavský kraj si na svojom čele zaslúži niekoho lepšieho, ako ďalšieho Procházku.  Jedným z takých kandidátov je aj Rudolf Kusý, toho času starosta Nového mesta, ktorý celú Bratislavu oblepil svojimi vizuálmi, naplnil schránky občanov novinami.

Predseda SaS Richard Sulík mal dnes tlačovú konferenciu, na ktorej, ako takmer vždy, trafil klinec po hlavičke. Zákon o financovaní volebných kampaní môže byť hocako podrobný a prísny, vždy sa nájdu ľudia, ktorí si ho vyložia po svojom a robia z voličov hlupákov. A nielen hlupákov, oni ich ešte aj okradnú, pretože státisíce, ktoré minú pred voľbami na  bilboardy, letáčiky, brigádnikov, kapustnice a benzín si budú chcieť vziať späť. Teda nie oni, ale mecenáši a oligarchovia, ktorí za mnohými takzvanými nezávislými kandidátmi stoja.

Jedným z takých kandidátov je aj Rudolf Kusý, toho času starosta Nového mesta, ktorý celú Bratislavu oblepil svojimi vizuálmi, naplnil schránky občanov novinami a nenechá si ujsť žiadne hody a vinobranie v kraji, aby na ňom nepobehoval s húfom „dobrovoľníkov“ a nerozdával svoje materiály. Všetko je fajn, kým si neuvedomíme, koľko to stojí a že ani keby celý svoj županský plat odkladal, nemá šancu splatiť ani časť z nákladov na kampaň. Otázka teda je, z čoho ich zaplatí? Pustí developerom ďalší kus čoraz vzácnejších voľných plôch? Prižmúri oko nad ďalšou čiernou stavbou?

Jedného takého experta, ktorý sa rád ukazoval v bielej košeli s vyhrnutými rukávmi a presviedčal nás, že on je tá pravá zmena sme tu už mali. Aj on mal kvantum bilboardov a tvrdil, že v žiadnom prípade nie je závislý na žiadnom oligarchovi. Aj on vraj do kampane dal vlastné peniaze a dokonca, chudák, založil aj svoj majetok. Volal sa Radoslav Procházka a pravda o jeho pozadí a skutočných úmysloch vyšla čoskoro po voľbách najavo.

Procházku s Kusým ale nespája iba biela košeľa a podozrivé financovanie, ale aj ľudia ktorí stoja okolo neho. Je známe, že mu robí kampaň marketér Radovan Choleva a jeho tím. Pán Choleva vždy dokázal vycítiť, kedy už prihára a teda treba od klienta odskočiť. Urobil to v prípade Freša, Procházku a najnovšie aj Stanislava Mičeva. Možno aj v prípade Kusého ho už prestane baviť zahmlievať kauzy svojho klienta, pochopí, že je zle a podnikne únikový manéver.

Bratislavský kraj si na svojom čele zaslúži niekoho lepšieho, ako ďalšieho Procházku.

Teraz najčítanejšie