Denník N

Oddych

Ešte má toho dosť a ten chrbát jej robí starosti…

Večera na stole, na tanieroch sa vyníma oranžová paprika. Obložené chlebíčky, nič prevratné, skôr klasika, ale obľúbené. „Mňam, mami, sú výborné,“ vopchá si Zuzka zvyšok jedného do úst. „Pomaly, nikto ti ich neukradne.“ „No, Paťovi by som neverila,“ pozrie šibalským pohľadom na brata. „Neblázni, má svoje, tvoje by už nezvládol.“ Jej oči prezrádzajú, že neverí, aj keď zostane ticho a radšej zahryzne do ďalšieho sendviča.

„Som unavená,“ povie Petra, oprie sa o kuchynskú linku a hľadí na deti. Sú zaujaté výbornou večerou, ich chuťové poháriky pracujú na plné obrátky, jej myšlienka sa rozplynula v tichu. Dnes mala ťažký deň a zajtra to bude ešte horšie, na Laca sa spoľahnúť nemôže, pred polnocou sa doma určite neobjaví. Keby ju aspoň chrbát tak nebolel, mala by zavolať Lenke, tá vždy presne vie, čo jej telo potrebuje. Jej jemné masírovanie na správnych miestach dokáže človeka znovu postaviť na nohy. Keby tak mohla za ňou skočiť, využila by jej služby okamžite. Nie, minimálne do konca týždňa sa nikam nedostane a potom asi tiež nie, v domácnosti to vyzerá z polovice ako po výbuchu, aspoň žehliť by niekto mohol.

„No poďme, stačilo toho čľapkania,“ vyháňa Paťa z vane. „Ešte chvíľku,“ dranká syn. „Povedala som,“ povie prísnym hlasom, musí, inak ho z vane nedostane. Keby za ním nešla Zuzka, možno by privrela oči a povolila, sama vie, že je to hotový vodný živel. Ešte ani umývačku nenaložila, zase bude pracovať minimálne do polnoci.

Konečne, všetko stíchlo, v detskej izbe zhasnuté, najvyšší čas na spánok. Ešte by potiahli samozrejme, ale zajtra by ich z postele nikto nedostal. Vráti sa do kuchyne k nedokončenému, ešte má toho dosť a ten chrbát jej robí starosti. Zapne maličkú lampičku a sadne si do koženého kresla v obývačke. Aspoň na chvíľku, prebleskne jej hlavou, oprie si hlavu a privrie oči. Ani nevie ako a spí, prebudí sa až na akýsi zvuk z ulice. Trúbenie, to ju vytrhlo zo spánku. Vráti sa do kuchyne, pozrie na hodiny a zúri, nemala si sadnúť, aspoň by nezaspala.

Teraz najčítanejšie