Denník N

Kotlebova Dolores

Predpovedala svetovú vojnu, klame a rada ostatných označuje za fašistov. Kotlebova poslankyňa Natália Grausová.

Verejnosť ju väčšinou pozná ako náruživú obdivovateľku Joža Tisa, čo chcela bez pozvania agresívne vniknúť na školské predstavenie. Má však aj iné menej známe skutky a prejavy o ktorých sa dnes podrobnejšie dozviete. Napríklad neúspešne veští:

„Zločinom, extrémnym zločinom je zavlečenie Slovenskej republiky do svetovej vojny, ktorá nás čaká, ktorá sa už začala a ktorá príde a bude sa bojovať aj na našom území, to nech si nikto nenavráva, že to nepríde, je to otázka týždňov, mesiacov možno roka. (odznelo v NRSR 20.10.2016)“

Toto síce nevyšlo, po roku stále žiadna svetová vojna, ale Slovenskí branci len nedávno vyhlásili pohotovosť, takže to bolo vlastne tesné.

Pred voľbami zasa odhaľovala „utajenú pravdu“ o imigrantoch, podobne ako ostatní z Kotlebovej družiny.

 „Ako si teda vláda chce poradiť s dvestotisíc agresívnymi imigrantmi, väčšinou moslimami, ktorých príchod na Slovensko europoslanci za strany SMER, SDKÚ, MOST-HÍD, OĽANO a KDH schválili? (Naše Slovensko február 2016)“

Klamstvá o imigrantoch ĽSNS pomohli, tak v nich pokračuje aj v parlamente:

„Generálny tajomník OSN Pan Ki Mun verejne priznal, že je naplánované presídliť do Európy až 70 miliónov, počujete dobre, 70 miliónov migrantov.“ (NRSR 20.10.2016)

70 miliónov (presnejšie 65 miliónov) bol vo vrcholnom momente migračnej krízy počet všetkých migrantov, teda nielen medzinárodných utečencov. Podľa výroku Natálie Grausovej chcela OSN premiestniť do EÚ ešte aj tých migrantov, ktorí museli opustiť svoj domov (z dôvodu vojny, či prírodnej pohromy), ale zostali vo vlastnej krajine.   Generálny tajomník OSN samozrejme nič podobné nepovedal.

Legislatívna iniciatíva vyzerá tiež zaujímavo. MUDr. Grausová je spoluautorkou návrhu, ktorý chcel zrušiť povinné očkovanie. V dôvodovej správe sa šarlatánstvom nešetrilo, očkovanie podľa nej spôsobuje ohromné množstvo ochorení vrátane autizmu. Podľa tohto návrhu zákona by priestupkom už nebolo ani odmietnutie nariadeného očkovania. V prípade lokálnych epidémii žltačky by sa zdravotnícki pracovníci museli spoľahnúť na ruženec a dobré slovo. Tak to dopadne, keď niekto robí návrhy zákona cez Ctrl+F.

Jej obľúbenou témou je fašizmus, v parlamente označila za fašistov najmenej 10 rôznych poslancov, nikdy však nie tých z vlastného klubu. Má totiž svoje špecifické kritéria. Podľa logiky pani poslankyne je totiž nosenie židovskej hviezdy propagácia fašizmu.

„… si od extrémistu, vojnového štváča a zahraničného agenta Dostála vyprosím nálepkovanie fašizmu, že sme fašistická strana. Keď je niekto fašista, tak je to on, pretože na začiatku parlamentnej schôdze úvodnej prišiel so židovskou hviezdou, čiže propagoval fašizmus.“  (NRSR 2.2.2017) 

Čo je potom nosenie hákového kríža kandidátom ĽSNS na poslanca Rastislavom Rogelom, pani Grausová?

Teraz najčítanejšie

Marian Jánoš

Pracujem ako manažér v oblasti financií. Mám finančné a medicínske vzdelanie. Na blogu sa chcem venovať najmä medicínskym hoaxom a verejným financiám.