Denník N

Rešštart je na vás!

Som presvedčený, že ľuďom už nestačí úsmev z bilbordu, že im nestačí 25 % župan, ktorý je údržbárom bez vízie a nasadenia. Rovnako som presvedčený, že stranícke záujmy a stranícke zlepence nemajú čo pri riadení župy hľadať. Nepotrebujeme vo vedení kraja päťkoalície, ktoré čakajú len na politické kšefty. Samospráva potrebuje úplne iný, vecný prístup. Potrebuje reštart.

V sobotu 4. novembra budeme opäť rozhodovať o tom, kto bude náš kraj riadiť a viesť  najbližších päť rokov. Vieme, aké sú právomoci a kompetencie vyššieho územného celku. A vieme aj, aké sú problémy. Nekvalitné cesty, neexistujúca integrovaná doprava, nedostatočné sociálne služby, kolabujúce zdravotníctvo a stagnujúce stredné školstvo. Všetci v podstate vieme, čo robiť a čo zlepšiť. Preto otázka nestojí, čo robiť. Otázka stojí, ako to robiť. Dnes ľudia v kraji majú v princípe tri možnosti:

Možnosť číslo 1.

Zveria kraj súčasnému županovi,  ktorého strana vládne v našom kraji 8 rokov a ktorý je  len straníckym údržbárom kraja. Županovi, ktorý zistil, že mu stačí  podpora strany SMER, usmievať sa z bilbordov a hovoriť „váš župan“. Bez  vízie, bez nápadu.  Kraj len udržiava, plní stranícke príkazy a  rozdáva stranícke nominácie. Navyše sediac na dvoch stoličkách pracuje pre ľudí v našom kraji len na 25 %. Len 99 dní robí pre kraj a  zvyšok času trávi v parlamente v Bratislave.  Načo je nám župan, ktorý trávi prácou pre župu len štvrť roka?   To je, ako keby ste išli do práce na ôsmu a končili už o 10-tej hodine. Takto je vyťažený náš župan – poslanec…

Možnosť číslo 2.

Druhou možnosťou je stranícka kandidátka piatich strán. Inak povedané, stranícky prístup na piatu! Viete si predstaviť tie koaličné rokovania? To handlovanie pri obsadzovaní postov v kraji? To politikárčenie, tie hádky? Nemáme dosť neblahých skúseností s týmto prístupom? Samospráva nesmie a nemôže byť o politikárčení a o straníckych zlepencoch. Samospráva potrebuje úplne iný, vecný prístup.

Možnosť číslo 3.

Treťou možnosťou je ponuka 100 % župana, ktorý bude pre kraj robiť na plný úväzok. Ponuka nezávislého župana, ktorý sa nebude zaujímať, čo si myslia politické strany, ich oligarchovia a aké sú ich záujmy. Župana, ktorý má viac ako 11 ročné skúsenosti zo samosprávy a ktorý sa nebude báť buchnúť po stole a zvýšiť hlas, keď bude potrebné zabojovať za ľudí v kraji.

Som presvedčený, že ľuďom už nestačí úsmev z bilbordu, že im nestačí 25 % župan, ktorý je údržbárom bez vízie a nasadenia. Rovnako som presvedčený, že stranícke záujmy a stranícke zlepence nemajú čo pri riadení župy hľadať. Nepotrebujeme vo vedení kraja päťkoalície, ktoré čakajú len na politické kšefty.

Som Štefan Škultéty a chcem byť nezávislým županom, ktorý bude tvrdo pracovať a naštartuje náš kraj odznova!

Teraz najčítanejšie

Štefan Škultéty

Zaujímam sa o zahraničnú, bezpečnostnú a obrannú politiku. Venujem sa témam ako obranný priemysel, čerpania euro fondov, fungovanie samosprávy, marketing,  manažment cestovného ruchu a v profesionálnom športe.