Denník N

Prečo Kotleba nie je riešenie

To, že je Kotleba proti štandardným politikom, ešte neznamená, že je ich náhrada. To, že niekto nadáva s nami proti druhým, ešte neznamená, že je náš priateľ. Rozlišujme nielen priateľ a nepriateľ, ale aj kvalitu „priateľstva“.

V Banskej Bystrici stále hrozí, že sa Kotleba dostane opäť do županského kresla. V Bratislave sa kandidát na župana akosi „preriekne“ a neodmietne spoluprácu s ĽSNS. A iný politik, rozmýšľajúci v binárnej sústave a bez kontextu, nemal problém hovoriť, že ich program je dobrý, hoci preto, že je ako jeho. A mnohí stále nechápu, čo to všetci voči tomu Kotlebovi máme. Nuž toto:

Otázka znie:

Prečo nemôžeme NIKDY podporiť Kotlebu, aj keď niekedy MOŽNO hovorí PRAVDU?

Odpoveď je pomerne jednoduchá:

Lebo nie je dôležité len to, čo niekto hovorí, ale hlavne PREČO to hovorí!

Lebo aj „pedofil“ dokáže hovoriť pravdu, dokáže tvrdiť, že chce pomôcť deťom (a často dokonca pomôže), dokonca má aj dobré nápady, ako im pomôcť, a dokonca aj cukrík im dá (napr. ako Kotleba pomocnú brigádu, či 1488, nie 1500 eur), ale tá najdôležitejšia otázka je: PREČO? A vy neprídete a nebudete s „úchylákom“ presviedčať dieťa, aby s ním išlo, aj keď práve v danom okamžiku ten človek hovorí perfektnú pravdu.

Logika (podporená „nasranosťou“) totiž môže byť veľmi zradná, ak má málo informácií (bublina) alebo neberie do úvahy „kontext“ či minulosť.

Kotleba a jeho zelená kompania môže mať tisíc právd, ale ak vyznáva to, čo vyznáva, ak chce „svoju“ pravdu presadzovať bagandžami a päsťami, ak chce obmedzovať slobodu, ak chce zavierať, vešať a vyhosťovať ľudí, čo majú len trochu iný názor, tých, ktorí s ním nesúhlasia, alebo používa „pravdu“ len nato, aby nás so svojou hicpartou obalamutili a my sme im uverili, nemôže ho človek s rozumom podporiť. Ani ústne. Ani verbálne. A ani voliť.

Aj keď chce svojim hlasom ukázať, že sa mu terajší politici nepáčia.

Lebo nie každá voľba, ktorá sa nám na prvý pohľad páči, je aj dobrá voľba. Naopak, pred skrytou voľbou, pred ľuďmi, ktorí zakrývajú svoju minulosť, sa človek musí mať tisíckrát na pozore.

Lebo Nie každý nepriateľ nášho nepriateľa, je náš priateľ. Pravdepodobnejšie je, že je len ZÁŠKODNÍK

Kotleba nie je voľba. Jeho kandidáti na poslancov nie sú voľba. Kotleba nie je ten, čo nahradí „štandardných“ politikov, smerákov, Fica. On ich potrebuje! Ako lákadlo, aby ste mali byť na koho „nasraní“ a potom volili jeho. On sa predsa správa ako oni, on obsadzuje úrady kamarátmi a nie profesionálmi, ktorých ste tam chceli a ktorých vám sľuboval, on oberá ľudí o nové cesty a divadlá, o peniaze. Nie, Kotleba a jeho partia nie je voľba, on je „neštandardný“ politik.

Kotleba je cukrík, ktorým lákajú nahnevaných ľudí, aby „išli s nimi“. Otázka, ktorú si stále musíme pokladať znie: PREČO?

Lebo nie je dôležité len to, čo niekto hovorí, ale hlavne PREČO to hovorí. A čo naozaj robí.

Vidíme sa zajtra vo volebnej miestnosti. A cukríku od Kotlebu povieme NIE! Stále je plno iných ľudí, ktorých môžeme voliť a nepotrebujeme pritom tých zelených.

Podporte článok aj na Vybrali.sme.sk pošli na vybrali.sme.sk

Teraz najčítanejšie

Anton Piták

Som hrdý Oravák, Slovák a Európan. Túto krásnu krajinu, milujem a záleží mi na Slovensku. Záleží mi veľmi na tom, aby nám odtiaľ neutekali naše deti. Som občiansky demokrat telom aj dušou. Ako lokálny aktivista sa venujem výučbe programovania na krúžkoch, keďže štvrtá priemyselná revolúcia nás čaká a neminie. Moji žiaci sú úspešní výhercovia súťaží, programátori aj programátorky, a reprezentanti nášho Slovenska. Aktívne pracujem v strane Demokrati (predtým SPOLU), aby sme priniesli Slovensku lepšiu a kľudnejšiu politiku s občanom v strede záujmu. V týchto voľbách kandidujem za stranu Demokrati pod číslom 29. Zaujímam sa o lepšie školstvo pre naše deti, fungujúcu políciu a súdnictvo a profesionalizáciu (odpolitizovanie) štátnej/verejnej správy.