Denník N

Ako sme teda dopadli?!

Voĺby do žúp máme za sebou. Je čo oslavovať alebo sa máme stále niečoho báť a mať sa na pozore?

Zvolili sme si županov. Čo to vlastne dnes pre ľudí znamená? Je to pre nás stále to výhradne právo ktoré sme si vybojovali? Alebo je to iba akási povinnosť, len aby sa nepovedalo? Ako by môj otec povedal: “chlieb lacnejší aj tak nebude.” Kde sú tí hrdí a silní Slováci? Koho sme sa zľakli? Alebo len plačeme nad vlastnou neschopnosťou?

Výnimkou neboli ani nedávne voľby do žúp. Hovoríme tu o rekordnej účasti zhruba 40%. Je toto rekordná účasť?  40% ľudí na Slovenku záleží na tom čo bude? 40% ľudí chce lepšiu budúcnosť pre naše deti? Ak ja ako jednotlivec niečo nezmením a nepôjdem voliť a vyjadrit svoj vlastný názor, ako to môžem chcieť od spoločnosti?

Voľby boli pre všetkých veľkým či malým prekvapením. Máme teda čo oslavovať? Budme oslavovať to že nemusíme trpieť ‘fašistov’? Je to úspech? Mne sa tisne otázka:´Ako sme to vôbec mohli dovoliť aby niekto taký dostal do povedomia? Prečo má dosť voličov aby ‘miešal karty’? Vieme my a naša mládež dosť z histórie na to aby sme to raz a navždy zastavili?

Môžme sa teda tešíť z ‘prehry’ Smeru? Roky z každej strany počúvame o vláde jednej strany a tiež, ruku na srdce, kto si aspoň nepomyslel že zmena je nevyhnutná? A teraz to máme na dosah ruky. Dnešná generácia je už dosť stará na to aby rozumela problematike a tiež dosť mladá aby mala silu a vôľu niečo zmeniť.
Čakajú nás ďalšie voľby tak poďme sa teda poďme spolu pozerať ako dobre či zle sme si túto novú generáciu vychovali.

Teraz najčítanejšie