Denník N

Ako sa stravovať bezpečne a chutne v exotických krajinách a čo si zobrať so sebou na cestu

Všetci radi spoznávame nové, najmä exotické krajiny, ktoré lákajú nielen prírodnými a kultúrnymi krásami, ale aj exotickým jedlom. Je bezpečné jesť na ulici, alebo nakúpiť si na trhu potraviny?

Povieme si základné pravidlá, ktoré sa odlišujú od krajiny ku krajine, ako nedostať žalúdočné problémy a napriek tomu si užiť tie najlepšie pochúťky, ktoré daná krajina poskytuje.
A povieme si, aké potraviny a iné veci si treba zbaliť do maximálne 30 l ruksaku s hmotnosťou 7 kg, aby sme ho mohli mať vždy pri sebe na trekkingu aj výstupe na hory, aby nás nazaťažoval.

To všetko na prezentácii Andreja Maťka, ktorý stojí za aj za stránkou Vitarian.sk už tento piatok 10.11. v DK Ružinov na festivale Cestou necestou.

V programe je 40 cestovateľských prezentácii.

Text: Michal Knitl, Andrej Maťko

Fotografia: Andrej Maťko

Teraz najčítanejšie

Cestou Necestou

Inšpirujeme ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nepoznané. Organizujeme viac ako 50 cestovateľských podujatí vo viac ako 15 mestách Slovenska. Prostredníctvom Expedičného fondu podporujeme cestovateľské expedície. Chceš sa inšpirovať, prezentovať alebo plánuješ dobrodružnú expedíciu? Viac na: www.cestounecestou.sk