Denník N

To pravé kokosové a dominikánske!

Ak si chcete užiť tropický raj v zime, vyberte sa do Karibiku, konkrétne do Dominikánskej republiky.

To pravé kokosové a dominikánske!

Ak si chcete užiť tropický raj v zime, vyberte sa do Karibiku, konkrétne do Dominikánskej republiky. Táto „perla Karibiku“ leží v najteplejšom klimatickom pásme, kde je teplé počasie po celý rok. Počas dňa kolíše teplota medzi 20 a 30 stupňami, teplota vody je v zime od 26 do 27 a v lete až do 31 stupňov. Ideálna kombinácia na december – čo poviete?

Vedeli ste o tom, že keď Krištof Kolumbus roku 1492 objavil neznámy krásny ostrov, pomenoval ho Hispaniola, čo bola v podstate Dominikánska republika? Zaberá v súčasnosti dve tretiny ostrova a  zvyšok patrí susednému a známemu Haiti.

Dominikánska republika sa stala veľmi obľúbenou turistickou destináciou. Nadšení privandrovalci z Ameriky a Európy si nevedia vynachváliť celoročné teplé počasie a podmienky pre kráľovské leňošenie, ale i exkurzie do histórie amerického kontinentu. Nečudo, pretože táto krajina ponúka nadštandard aj pre tých náročnejších.

Vďaka narastajúcemu turizmu a exotiky, ktorú krajina ponúka, oblasť značne zbohatla a mnohí, ktorí majú túto časť ostrova aspoň zmapovanú, si ju spájajú so známou a rozprávkovou tridsaťkilometrovou bielou plážou Bávaro. Obkolesuje ju  luxusný komplex 4 a 5-hviezdičkových hotelov. Jej centrom je bývalá rybárska osada – Punta Cana, okolo ktorej na miestach hlbokej mandrovovej džungle vyrástli desiatky renomovaných turistických rezortov, golfové ihriská, nákupné centrá, kasíno, diskotéka Areito, ale aj národný park, zoologická záhrada a marinárium.

Nemenej známa je tzv. Zlatá pláž, Playa Dorada na severe pri luxusných hoteloch a centrách. Táto lokalita poteší aj nejedného golfistu.  

Hlavné mesto Santo Domingo je najstarším mestom amerického kontinentu, kde sa môžete zhlboka nadýchnuť americkej histórie. Nájdete tu  najstaršiu univerzitu v celej Amerike. Po prehliadke mesta je ako na objednávku zrelaxovanie na bielom lahodiacom piesku a more je neskutočné priezračné a teplé. Jediné, na čo si musíte dávať pozor sú padajúce kokosy, ktoré musia miestni záhradníci osekávať mačetami, aby nespôsobili neplánované ujmy na zdraví oddychujúcim turistom.

Veľkou špecialitou Dominikánskej republiky je miestne umenie v pestrofarebnom a exotickom prevedení. Stretnete sa s ním na každom kroku. Od hotela, ulice až po pláž.  Prinášajú si ich s dovolenky domov aj turisti ako suveníry, nakoľko sú vyrobené väčšinou z dreva či bambusu. Dominikánci sú známi pestovaním cukrovej trstiny a tabaku. Výrobou rumu a cigár ako komodity pre pánov sa pýšia po celom svete. Dámy preferujú nákup šperkov – najmä polodrahokam larimar – modrý, ligotavý a tvrdý kameň sa ťaží v horách v provincii Barahona, ktorý nenájdete nikde inde na svete je skutočným vývozným unikátom. Známa, pôvodom z Dominikánskej republiky, je tiež silná káva arabica Santo Domingo.

Rodiny s deťmi určite nevynechajú návštevu delfinária v parku Manati, neďaleko Punty Cany, či marinárium s tajomným podmorským svetom a s člnmi so skleneným dnom. Ak ste sa práve rozhodli, pozrite si aktuálne počasie.

 

Teraz najčítanejšie

Juraj Špaňár

Tak ako počas všetkých uplynulých rokov je aj v súčasnosti našou prioritou naďalej ponúkať kompletné odborné poradenstvo nielen pri výbere dovolenky, ale aj leteckej dopravy, prenájmu áut, transferov, výletov a doplnkových služieb v zahraničí. DOVOLENKA NA ÚROVNI - to nie sú „len“ luxusné hotely či exotické destinácie, ale predovšetkým filozofia dovolenky „ušitej“ priamo na mieru vašim požiadavkám a nárokom. V našej kancelárii nenapĺňame lietadlá, termíny a hotely zákazníkmi, zakladáme si na tom, aby sme napĺňali vaše požiadavky a nároky. Sme vašim OSOBNÝM DOVOLENKOVÝM PORADCOM - poznáme osobne všetky ponúkané destinácie, ktoré v pravidelných intervaloch navštevujeme, aby sme vám vedeli dokonale poradiť nielen pri výbere hotela, ale pri plánovaní celej dovolenky, ak samozrejme máte záujem. Sme tu preto, aby sme vám vedeli pomôcť a poradiť s výberom vhodného miesta pre vašu vysnívanú dovolenku či cestu, aby sme ju vymysleli, naplánovali, skombinovali, pripravili a zariadili do najmenších detailov. KOMERČNÝ BLOG