Denník N

Vzostupy a pády árijských zombies – Guidemedia, dejstvo tretie

Zombie majú často tú vlastnosť, že je ich ťažké eliminovať nadobro. V prípade Guidemedie už začínam mať pochybnosti, či som ich označil správne. Čím ďalej, tým viac sa mi podobajú na hydru – odseknete jednu hlavu a na jej mieste vyrastie buď nová alebo dve.

Zdroj: Red Skull Hail Hydra / Twitter

O týchto českých náckoch sme si už povedali pomerne dosť, či už v blogu o knižných vydavateľstvách viac či menej podporujúcich nebezpečnú iracionalitu, ako aj v dvoch samostatných článkoch venovaných špeciálne im – tutu.

Snaha zrejme nevyšla nadarmo. Nejaký čas po ich zverejnení na nich podali ďalšie trestné oznámenie v Brne. Provider, ktorý poskytoval Guidemedii platformu na e-shop, im vypovedal hosting. V skratke, odmietol ďalej podporovať otvorené šírenie fašizmu a príbuzných myšlienkových smerov. Pavel Kamas a spol. si teda museli hľadať nové semenište.

Nejaký čas boli pomerne ticho. Nedávno som sa rozhodol pozrieť sa, ako sa im „darí“.

Zdroj: guidemedia etc / Facebook

Ako je z postu jasné, hľadanie pôsobiska im zabralo nejaký čas. Bývalý provider si zrejme dal záležať, aby sa o ich ideovom a edičnom smerovaní dozvedelo viacero podobných subjektov poskytujúcich platformy na e-shop.

Cez niekoľko klikov na ich čerstvom internetovom obchodíku (o portfóliu a ponúkaných tituloch si môžete urobiť aj vlastnú predstavu tu) sa mi podarilo dopátrať, kto im nakoniec poskytol útočisko a obrátil som sa na nich s nasledujúcim mailom:

Na odpoveď momentálne stále čakám. Ako je možné, že sa niekto nad nimi nakoniec zľutoval, neviem. Buď s podobnými myšlienkami ticho sympatizujú alebo sa tak, ako predošlý provider nechali oblafnúť.

Každopádne, ešte než Facebook zrejme definitívne „odfajčil“ Guidemedii ich profil (najprv som sa domnieval, že ma blokli, ale ani ostatným, ktorých som požiadal o preverenie, sa nepodarilo daný profil nájsť), stihli sa pochváliť niekoľkými novými prírastkami v portfóliu.

Zdroj: E-Shop Náš Směr / Guidemedia

Nech sa páči, niekoľko citátov z prvej knihy, ktorými sa hrdili na FB profile.

Zdroj: guidemedia etc / Facebook

Skrátka také bežné odborné pojednanie, ktoré bežne počúvate na univerzitách… not.

Obálka druhej knihy asi ťažko potrebuje ďalší komentár, jedovatá huba so stereotypizujúcou podobizňou „žida“ a lá tridsiate roky 20.storočia vraví celkom jasnou rečou.

Do tretice ešte väčší blivajs. V jednom z predošlých článkov som spomínal titul Mor v Rusku od Alfreda Rosenberga, Hitlerovho popredného ideológa. Slovensko v mnohých ohľadoch nezaostávalo za nacistickým Nemeckom, aj tunajší klérofašistický štát mal svojho ideológa, a ním bol Štefan Polakovič. Jeho komentáre k Tisovým prejavom sú určite triezve, ha ha.

Kdežééé, akí náckovia, akí že to fašisti, no vôbec. Žeby ale predsa?

Zdroj: Guidemedia.cz

Guidemedia má bohatú históriu určite odborne okomentovaných prejavov či iných dokumentov od vedúcich osobností Tretej Ríše, napríklad s Hitlerovými prejavmi (údajne chystajú druhé, rozšírene vydanie, juchu). Táto publikácia isto nebude výnimkou.

Ak stále pochybujete, Marián Magát, ktorý stále kupodivu nesedí v base, ich odporúča, kde sa len dá, vrátane svojich početných profilov (nuž, takí sú už naši árijskí sloväni hrdinovia) na Facebooku. Keďže vás čitateľov nepokladám za duševne nespôsobilých, asi vám veľmi rýchlo dôjde, že takýto človek asi nebude propagovať knihy o tom, aký skvelý je Izrael a židia, ale skôr tituly priamo či nepriamo volajúce po ich fyzickej likvidácii.

Naozaj je mi záhadou, prečo táto nacistická hydra, ktorá svoju ideovú orientáciu vonkoncom neskrýva a s radosťou si nabaľuje kapsy peniazmi hajlujúcich tupohlavov, ešte existuje a jej vedúci predstavitelia sa stále nezoznamujú s prítulnými obyvateľmi väznice a jej dvorom.

Kým sú na slobode, môže sa napríklad Pavel Kamas na nás spokojne škeriť spoza kníh velebiacich Hitlera, ako sa isto rehoce aj na tomto obrázku.

Zdroj: Pavel Kamas / Facebook

Je mi úplne jasné, že jeden alebo zopár blogov ich asi definitívne neumlčia, a vždy vyvstanú nanovo niekde inde. To ale neznamená, že ich nechám napokoji. Budem sa snažiť, aby si jedného dňa mohli založiť e-shop maximálne tak niekde v Rovníkovej Guinei :D

P.S.: Distribútor Partner Technic sa zrejme nepoučil z miniškandáliku okolo knihy Mor v Rusku, a v jednom z najnovších newsletterov uvádza aj titul od Štefana Polakoviča od Guidemedia.

P.P.S.: Pikoška dňa – Rostas chodí po kníhkupectvách a kontroluje, či a kde sú jeho knihy vystavené, sprevádzané hysterickými komentármi o cenzúre, ako inak; avšak! jedna uvedomelá vedúca v niektorej (domnievam sa, že bratislavskej) predajni Panta Rhei bola uvedomelá a svoju chybu ochotne napravila :D Zúfalstvo level 1000 :)

Teraz najčítanejšie

Miroslav Kizák

Metalista, ktorému nie je jedno, čo sa deje vo svete i doma :)))