Denník N

Obsadené

Nič, ani jediné miestečko…

Strmý kopec, za ním križovatka so semaforom. Z každej strany akási stopka, kto sa z toho má vyznať, aspoň, že zastala na tej vo svojom smere. Po chvíľke nastane zmena farieb na semafore, červenú nahradila zelená, pridala plyn a zahla smerom doprava, možno tu sa jej pošťastí nájsť voľné miesto. Zastane v strede a rozhliada sa na všetky strany, nič, ani jediné miestečko. Keby nemusela riešiť veci okolo svokry už dávno by bola tu, ale všetko ako na potvoru, ak prídu nejaké problémy, tak v najnevhodnejší čas.

Ivan v práci a všetky starosti s jeho mamou visia na nej, popasovala sa s nimi ako mohla a toto má za odmenu. Všade samé auto, natlačené jedno vedľa druhého, jej parkovanie je ohrozené. Pohne sa o kusisko ďalej, snáď niečo nájde na opačnej strane. Práve naopak, situácia je tu ešte horšia, v niekoľkých autách sedia vodiči a čakajú na voľné parkovacie miesto. Orlí zrak a rýchlosť je tu na nezaplatenie, drzejší vyhráva, chlapík, ktorý prišiel ako posledný už svoje miesto našiel. Nepozeral sa napravo ani naľavo, len si išiel po svojom, takmer z toho bola bitka.

„Takto tu budeme aj do rána,“ oborí sa na ňu mohutný chlap v modrej mikine nervózne prešľapujúci povedľa svojho auta. Chce sa jej povedať do pootvoreného okna niečo štipľavé. Rozmyslí si to v poslednej chvíli, tento by pre ňu nemal pochopenie, radšej sa sústredí na pomery v garáži, vyzerá to pre ňu celkom nádejne.

Teraz najčítanejšie