Denník N

37 cestovateľských prezentácii v 10 mestách na Slovensku

Vyznávači cestovania, alternatívnej dopravy, silných zážitkov a hlbokého snehu sa môžu tešiť na januárovú šnúru festivalu Cestou necestou v 10 mestách na Slovensku. Od 24.1. do 27.2 budeme svedkami toho, že sa Slováci vo svete nestratia!

V slovenských mestách budú mať vysoké zastúpenie africké krajiny. V Čade precestujeme na bicykli 3000km, uvidíme, čo sa naučila partička Slovákov od „jembe“ majstrov v Guiney, vypočujeme si dobrovoľnícke  skúsenosti v Rwande a zoznámime sa so životom Pygmejov. Ďalej sa pozrieme na osudy detí v keňskej Nairobi, no spoznáme aj vlasť kávy – Etiópiu.

Pre nadšencov adrenalínu je pripravený skialp v Iráne, alebo 4000km cyklistický ultra-maratón. Pri kolesách však zostaneme a na motorke prejdeme Indiu, Aviou Južnú Ameriku, alebo džípom hory v Čile.

Čo tak skúsiť život na Novom Zélande, Austrálii, surfovať na Filipínach, alebo sa odstrihnúť od civilizácie v Indonézii? Pripraviť sa môžete aj na horské masívy celého sveta, alebo prechádzku so šamanom v Nepále. Nezabudli sme ani na starý kontinent, kde objavíme Andorru, prestopujeme s 20€ vo vačku celú Európu až do Lisabonu a pre diváka sú pripravené vtáčie pohľady Faerských ostrov. O netradičné skúsenosti sa postará krajina vychádzajúceho slnka – Japonsko.

Kultúrnu rozmanitosť, indiánske kmene a panenskú prírodu Panamy vystrieda chudobnejšia Bolívia.

Navštívime Svätú zem – Izrael, no presunieme sa aj do perly orientu – Ománu. Na festivale sa taktiež môžete tešiť na zážitky z celej juhovýchodnej Ázie.

Kompletný zoznam prezentácií je dostupný na: www.cestounecestou.sk 

alebo facebooku


Text: Milan Hano

Fotografia: Maroš Matoušek

Teraz najčítanejšie