Denník N

Aj Kiska je len človek

Prezidnet Andrej Kiska spravil „imidžovú“ chybu. Aj on je len človek, ktorý robí chyby. Avšak je to iný prezident.

Foto – Facebook / Andrej Kiska

Prezident lieta do Popradu za rodinou. Túto informáciu priniesol Plus 7 dní. Na tom by nebolo nič zlé, ak by to nebolo lietadlom MV SR. Keďže je to lietadlo ministerstva platí sa to, ako už isto všetci tušíte, z daní všetkých občanov na Slovensku.

Na tento prešľap upozornil aj Roman Pataj vo svojom komentári a z rovnakých údajov vychádza aj článok, ktorý sa zameriava na pracovné cesty prezidenta. V tomto článku je Kiskovi vyčítané, že sa zameriava hlavne na sever Slovenska a pracovné cesty si plánuje podľa toho, ako je to blízko jeho rodine, ktorá stále býva v Poprade.

Áno je to chyba. Chyba človeka, ktorý je v súčasnosti prezident. Táto chyba, ako uviedol aj Roman Pataj, by takého Fica stála nemalé politické body.

Avšak na druhej strane. Je tu prvýkrát prezident, ktorý udeľuje štátne vyznamenania skutočným osobnostiam, nie politicky spriazneným osobám. Je to prezident, ktorý pomáha osobám v núdzi svojim platom. Rovnako svojou účasťou podporil akciu Via Bona, na ktorej sa udeľujú ocenenia pre firmy, ktoré robia biznis slušne. V neposlednom rade podporuje študentov a poukazuje na nedostatky v školstve i zdravotníctve a nemôžeme ani zabudnúť na návštevu Lavrova na Slavíne a Kiskov postoj (zdroj tu, tutu).

Kiska spravil prešľap, je to človek. Možno umelo zvyšuje hodiny lietadlu i pilotom. Ale je potrebné povedať, že je to prvý prezident, ktorý nie je odtrhnutý od reality a snaží sa pomôcť celému Slovensku. Hlavne svojím príkladom slušného a čestného človeka, ktorý je len človek a robí chyby.

Týmto nechcem povedať, že mu máme iba dôverovať a nepoukazovať na chyby, ktorých sa dopustí. Ale je potrebné tie chyby analyzovať súčasne s jeho pozitívnymi stránkami.

Je dobré mať prezidenta, za ktoré sa nemusíme hanbiť, aj keď robí chyby.

Teraz najčítanejšie