Denník N

Ako sa viac môže stať menej

Ako sa viac (operátorov) môže stať menej (peňazí)? Ako nič!

Iste ste si všimli príchod nového telekomunikačného operátora na trh. Tentokrát to Slovenská pošta v spolupráci so Swanom rozbalila naplno. Aj nekoľkokrát ocenený modrý operátor roka sa má čo učiť pri 4centových poplatkoch 4ky! Dokonca 4ka hovorí o absencii uvádzacích cien. Chcú ich ponechať dlhodobo. Tieto informácie iste posunú telekomunikačný trh. Aspoň dúfam. Pamätáte si ako O2 zamiešalo karty, keď prišli na trh? Tak to je to, v čo dúfam.  Že rovnako ich zamieša aj 4ka. Že ostatné operátorské hlavy korunované prehodnotia svoje mesačné odmeny a trináste platy a hádam aj čo-to upustia z cien. Veď 4ka je živím príkladom toho, že aj pri iste obrovských vstupných investíciách, prenájme sietí a rozširovaní vlastných môžu dať svojmu zákazníkovi (v duchu hesla: náš zákazník, náš pán) cenu 4 centy! 4! Centy! A teraz si predstavte svoj paušál. Máte? A teraz si predstavte (vypočítajte) koľko Vás stojí minúta hovoru, sms-ka, MB. Je to viac ako 4 centy? HA! Niekto Vás tu pekne okráda!

Aby som celý môj srdcový výlev uviedla na pravú mieru, nie som lobista 4ky ani terorista snažiaci sa odpáliť slovenský telekomunikačný trh. Som len prostý človek, ktorý si zrátal 2 a 2 a došiel k tomu, že u operátorov je to 9. A my budeme vyrábať pomôcky pre školákov s príkladom 2+2=9. Lebo tomu veríme. Lebo marketing operátorov je dobrý. Lebo vznik marketingu podmienilo úsilie minimalizovať rizoko a maximalizovať zisk pri realizácii zhmotneného nápadu. Túto múdru vetu som si požičala z wiki. Všimnite si MAXIMALIZOVANIE ZISKU. Ziskom sa myslí zisk pre operátora a nie pre zákazníka. Áno, viem, že operátor je na trhu pre to, aby zarábal a nie pre dobrý pocit. Ale ak môže mať 0,04€ 4ka a hádam, že budú časom aj zarábať, prečo ja ako verný zákazník dlhoročného trhového hráča mám mať centov 12? Alebo 9? JA CHCEM 4!

…a môžem mať. Lebo existujú aj iní hráči. Nie len operátori. Ale aj opozícia. Existujú spoločnosti ako PAYLESS, ktorí sa zaoberajú šetrením telekomunikačných nákladov predovšetkým firmám, spoločnostiam, živnostníkom, obciam a komu len chcete. A verte, že sa im to darí! Lebo vedia, že nie len 4ka môže dať 4 centy!

Pán King mal sen. Aj ja mám sen…  Mám sen, že konečne budem platiť za telefonovanie normálne ceny

4kaTO BE CONTINUED…

Teraz najčítanejšie