Denník N

Béla a Kaliňák mažú statusy, Fico nestíha a systém sa rúca

Ak ste si niekedy mysleli, že sa už nič ukradnúť nedá, tak minulý týždeň ste sa mohli presvedčiť o tom, že na Slovensku v tejto oblasti nie je nič nemožné.

Béla Bugár zareagoval na facebooku na kauzu rozkradnutých eurofondov tak, že uverejnil status o tom, akú má jeho pes pohodičku a ako si vychutnáva tieto teplé letné dni. Nebolo to extra k veci a ani nič originálne, ale bolo to presne také, ako sa od Bélu očakáva. Od veci. Keď mu vytkli, že podržal Plavčana, zareagoval presne takisto, hoci už bolo jasné, že to bude prúser aj v Bruseli.

Pod týmto statusom sa objavili i ďalšie reakcie, ktoré sa mu snažili vysvetliť, že eurofondy dostali i firmy, ktoré nemajú nielen zamestnancov ani žiadne sídlo, ale dokonca ani žiaden výskum a vývoj. A že sa spomínajú úplatky a s Kaliňákom spriaznená firma. A tiež, že znepokojená už nie je len Žitňanská, ale i Brusel. Béla zareagoval tak, že reakcie zmazal.

Róbert Kaliňák sa na facebooku začal realizovať tiež. Vyjadril sa k súdu s Rybaničom a na svojej fb stránke uverejnil blog, kde podrobne vysvetľuje okolnosti jeho prípadu. Požaloval sa mestu, národu a svetu, že je poškodený (to vieme) a tvrdí, že verejnosť už má dosť rozprávok v súvislosti s jeho osobou. Chvíľu sa mu tam ľudia snažili vysvetliť, že je klamár a že s Bašternákom sa poznal aj s ním obchodoval. Skutočne iba chvíľu. Momentálne nikto nevie, kde sú tie statusy a či tí ľudia, ktorí ich písali, ešte žijú. No dobre, to som trošku prehnal. Kaliňak predsa nie je žiadny mafián. A tak zatiaľ Kaliňákov fb vyzerá asi takto…

Kritické komentáre zmazané, Róbert Kaliňák sa pri pohľade na svoju fb stránku môže tešiť zo širokej podpory a obrovskej obľúbenosti. A musí si určite v duchu hovoriť, aká neskutočne dementná je istá časť slovenského národa.

Róbert Fico (alebo niekto, kto mu spravuje stránku) to už dávno so zmazávaním kritických reakcií vzdal. Je ich tam také množstvo, že sa to nedá stíhať a valí sa to naňho z každej strany. Potkan prašivý a špinavá mafia patria ešte k tým slušnejším osloveniam. Nie, že by na tom niečo nebolo. Viete, ako to je o tom vetre a lístku…

Róbert Fico sa po prejavení kauzy rozkradnutých eurofondov úplne pochopiteľne vyjadril, že sa k nim vyjadrí a súčasne vyzval na to, aby ľudia nahlasovali korupciu, aby s ňou on mohol účinne bojovať. Prečo nebojuje, hoci o nej vie, už nepochopiteľne nevysvetlil.

Andrej Danko sa ani k ničomu nevyjadril, ani nepridal žiadny status, pre istotu rovno vypovedal koaličnú zmluvu. Na papieri. Prostredníctvom listu. V tejto súvislosti je zaujímavé, že Danko pri čítaní listu papier nepotrebuje, pri písaní už hej. A tiež i to, že nikto nevie, čo tým sleduje. Pravdepodobne ani on sám.

Ku koaličnej zmluve vydal stanovisko, že Slovensko je na tom ekonomicky tak dobre, že je nevyhnutné pôvodnú zmluvu prehodnotiť. Voliči SMERU a SNS tento krok budú možno interpretovať ako pokus a zvyšovanie životnej úrovne občanov. My ostatní, že Danko je zúfalý z toho, že najväčšie peniaze z eurofondov si uliali firmy spriatelené so SMEROM a napriek tomu sa najväčšia kritika zniesla na hlavu nominanta SNS. A ešte, že keď Danko povie, že Slovensku sa darí a chce niečo prehodnotiť, znamená to len jedno. Chce preskúmať, odkiaľ by sa dalo ukradnúť ešte viac.

Bonus na záver:
Upachtený, vynervovaný Bugár, utekajúci pred reportérmi a nadávajúci im do hyen, tvrdiac, že ušiel kvôli kríze so zlomenou platničkou (čo je prekvapivé, lebo sa šuškalo, že Béla tiež chrbticu nemá) z nemocnice. Vraj nič nevie, vraj si musia sadnúť, zvolať koaličnú radu…

Reportér: Myslíte si, že vláda bude pokračovať?
Béla: Neviem, ešte sme nesedeli…

Možno bude problém práve v tom.
Že ešte nesedeli…

Teraz najčítanejšie

Marián Letko

Zväčša neškodný...https://maroskocestuje.webnode.sk/