Denník N

Nie je bitcoin ako bitcoin!

Zobudiť sa každé ráno na cinknutie mobilu SMSkou, ktorá vám oznámi, že vám na účte pribudlo pár tisícok eur, by chcel asi každý. A ideálne by bolo, ak by ste preto nemuseli absolútne nič urobiť. Stačilo by len na začiatku vložiť balíček peňazí do spoločnosti, ktorá má patent na ich množenie a ona by ich zhodnocovala tak, že by ste ich časom nestíhali ani míňať…

Keď som dnes letmo scroll-downol svoj facebook, tak som natrafil minimálne na tri také spoločnosti!

Ako prvý mi Ženatý investor sľúbil výnos 18-30% mesačne. To je iná pecka!

A že vraj pečené holuby z neba nepadajú.  Nuž, holuby i tak nejem a postačí mi aj kura. Rozumná porcia kuraťa v činskom fastfoode aj s prílohou vyjde na 3€.

Koľko teda musí byť môj vklad, aby mi každý deň zarobil 3€?

Pri výnose 18% mesačne mi stačí vložiť 600 eur. Slováci! Haló! Na to, aby sme mali pečené kurča grátis každý deň, nemusíme vôbec nič robiť! Stačí ak dáte svoje úspory Ženatému investorovi!

To, že ani Ženatý investor nemá cit pre gramatiku na „obchodovanie s kryptomenamY“, a napriek tomu mu tie pečené holuby samy z neba padajú, ma umocnilo v tom, že to funguje pre všetkých a to bez rozdielu!

Investície v kryptomene s licenciou?

Tiež som sa z príspevku Ženatého investora dozvedel, že spoločnosti obchodujúce s kryptomenou majú licenciu, a to dokonca na celý európsky trh. No keď som v komentároch pod príspevkom na facebooku dychtivo čakal na odpoveď, akú že to licenciu majú, tak som sa odpovede nedočkal. Asi to kamoško, Ženatý investor, v tom zápale pasívnych príjmov prehliadol, neviem…

Keďže sa v investorských vodách nejaký ten piatok obšmietam, tak viem, že licencie vydáva regulátor trhu (u nás je to NBS), tak som sa to rovno spýtal ich:

Dobre, licencia, nelicencia… kryptomeny nie sú klasické peniaze a legislatíve sa akosi vymykajú. No minimálne by ma zaujímalo, akú to spoločnosť Ženatý investor prezentuje.

Lebo ktosi mi vravel, že ak sa chceš niekoho otravného zbaviť, tak mu stačí požičať peniaze a už ho na chodníku tak často nestretneš, čo by v prípade firmy, ktorá mi má nosiť smažené holuby, bolo asi naškodu…

Info o spoločnosti obchodujúcej s kryptomenami

Na oficiálnej webstránke som sa nedozvedel, kto vlastní alebo prevádzkuje sny na peniaze.

Ale zato som sa dozvedel, koľko môžem zarobiť, keď pomôžem najlepším kamarátom z môjho okolia… Že prečo najlepším? Pretože neukážem ako sa bezpracne dopracovať k pečeným holúbkom len tak hocikomu!

Na výber mám z troch druhov investície:

  • Klasika – vklad od $50 do $4999 a získam denný úrok 0,59% (ročná výnosnosť investície je 215,35%)
  • Turbo – vklad od $5000 do $9999 a získam denne 0,79% (ROI je 288,35% ročne)
  • Superturbo – vklad od $10 000 do $20 000 a denný výnos 0,99%  (ROI je 361,35% ročne)

A to ešte nie je všetko, za každého z kamarátov mi firma prispieva, a prispieva aj im, za to že si oni privedú kamarátov, a dokonca prispieva aj mne za to, že si oni tých kamarátov priviedli… tu sa jednoducho prispieva všetkým za všetko!

Výšku odmien za kamošov sem rozpisovať nebudem, čísel je tu už pomerne dosť, no možný výnos, ktorý viete dosiahnuť z ich investícii je aj 20%. A ako by povedal Horst z telešopingu: „A to ešte nie je všetko!“

Za to, že kamarátom ukazujete, ako sa zarába vás firma odmeňuje. Ak je tých kamarátov veľa a dokopy naškrabú $10 000 000, tak váš bonus činí, samozrejme popri všetkých iných odmenách, ktoré štandardne dostávate, ešte dodatočných $360 000 a újde sa aj menším pešiačikom…

Nezodpovedaných otáznikov o spoločnosti ostalo veľa

Všetko super, mať patent na peniaze v dnešnej dobe je viac ako obdivuhodné, sánka dolu šéfe a „respect bro“!

No ešte predtým, ako zainvestujem sa pýtam toto:

  • Kto túto mašinu na peniaze prevádzkuje? Nikde som ho žiaľ nenašiel…
  • Ako mi tá spoločnosť zaručí šialený výnos ROI 361,35% ročne a to popri všetkých tých odmenách, ktoré kamoši v línii nadomnou dostanú?
  • Keď už takúto továreň na sny vlastnia, prečo si celá spoločnosť nevezme úver, ale hľadá drobných investorov?
  • Prečo je to spoločnosť obdobná spoločnosti s ručením obmedzeným (anglická skratka ltd), nemala by to byť aspoň akciovka?
  • Prečo je sídlo spoločnosti na virtuálnej adrese, ktorú si pár klikmi dokážete z pohodlia obývačky anonymne zriadiť aj vy?
  • Prečo nemá spoločnosť finančný audit a ako mám zistiť pred investovaním jej finančné zdravie?

Vzhľadom na to, že Ženatý investor mal pod príspevkom na FB celkovo 18 páčikov a zo desiatku zvedavých komentov v štýle „pošli mi info“, prihliadnuc na jeho nie celkom presnú informovanosť o licenciách, podkutú mastným províznym ohodnotením z nových investorov, som sa rozhodol uverejniť tento blog.

Je mi jasné, že ľudia, ktorí majú medzi ľavým a pravým uchom viac ako iba špagát, nevkladajú svoje úspory do vecí, ktoré dokonale nepoznajú, ale počet like-ov a zvedavých komentárov pod príspevkom Ženatého investora ma presvedčil o tom, že tomuto blogu sa dostane minimálne toľko pozornosti ako sponzorovanému príspevku na facebooku…

Ozaj a nepripomína Vám to Ponzi-schému?

Ing. Marcel Onufer

P.S.: Apriori nie som proti bitcoinu a kryptomenám ako takým, ale som proti zneužívaniu dobrej veci na zlé účely obzvlášť v sférach, na ktoré je dnešná legislatíva ešte prikrátka!

EDIT (r. 2018): Ako som predpovedal, tak sa aj stalo a spoločnosť skrachovala. Človek ani nemusí byť jasnovidec, aby vedel, že vyplácať výnos 0,99% denne, je neudržateľný matematický model a cesta akurát tak do pekla…


Čítajte aj:

 

Teraz najčítanejšie