Denník N

Bratislava bude asi najšpinavšie mesto Slovenska

Prečo bude Bratislava možno najšpinavšie mesto Slovenska? Lebo v Bratislave sa najviac prerába a nový zákon o odpadoch od 1.1.2016 prikazuje mestám a obciam stanoviť, a potom vyberať poplatok za drobný stavebný odpad. Teda po novom roku, keď prídete so svojim drobným stavebným odpadom na zberný dvor, tak už budete po novom platiť nový poplatok.

Do konca roka 2015 to máte ešte stále zadarmo, a bolo to logicky stanovené v starom zákone preto, aby občania zo svojho drobného stavebného odpadu nerobili zbytočne po mestách a obciach tzv. „čierne skládky“.

Je predsa normálne a logické, že keď občania môžu drobný stavebný odpad, ktorý im vznikne pri stavebných úpravách niekde legálne a zadarmo odviezť, tak to urobia skôr, ako keď budú musieť za tento drobný stavebný odpad platiť mestu a obci ďalšie peniaze.

Pri stavebných úpravách bytov a domov občanom vznikajú veľké náklady, a preto mnohí občania pri týchto rekonštrukciách naozaj počítajú každé euro, takže tento nový poplatok výdatne pomôže k vzniku nových „čiernych skládok“ a to je pre Slovensko a jeho krásnu prírodu opäť zlá správa.

Keď každý občan už za likvidáciu odpadu mestu a obci platí, tak prečo má platiť ešte raz, a za jednu vec tak zaplatí až 2 x? Absurdné je pritom aj to, že už teraz, keď to uloženie drobného stavebného odpadu bolo zadarmo, tak mali mestá a obce po celom Slovensku veľké problémy s „čiernymi skládkami“.

O tom, že mestá a obce musia vynakladať na likvidáciu týchto „čiernych skládok“ aj veľké peniaze, ani netreba rozprávať. Najhoršie je na tom aj to, že za tu ich „červenú hlúposť“, lebo schválili to hlavne „červení“ budeme pykať my obyčajní občania, lebo my všetci to nakoniec zaplatíme predsa z našich daní, ktoré sa mohli naozaj múdrejšie využiť.

Čierne skládky sú pritom nielen škaredé, ale sú aj nebezpečné, lebo nimi sa ničí nielen zdravie prírody, ale aj naše zdravie a zdravie našich nových generácií, ktoré prídu na tento svet po nás. Pritom zmyslom života je nechať tu po sebe svet krajší, ako sme ho my našli. Túto filozofiu si však „červený minister“, zo „zeleného ministerstva“, asi ešte neosvojil.

Zákony schválené v NR SR by mali naše milované Slovensko predsa predovšetkým chrániť, a nie takto naše Slovensko poškodzovať a ničiť! Kampaň „Za čisté Slovensko“, celé Slovensko nevyčistila, a ako vidno nových „čiernych skládok“ bude aj vďaka tejto legislatívnej absurdnosti po celom Slovensku len pribúdať. Takže voliči Smeru „ďakujeme“, ale my takých poslancov v NR SR už nechceme, a nepotrebujeme. Súhlasím, že Slovensko treba naozaj chrániť, ale hlavne pred vami a pred nimi.

P.S. Poriadok sa nedá robiť neporiadkom. Poriadok robí priateľov, tak ako neporiadok robí nepriateľov.(SaS/126/Bindas)

Teraz najčítanejšie