Denník N

Budeme sa v kraji objednávať k lekárovi cez call-centrum?

Blahoželania sú tou príjemnou súčasťou života, preto sa rád pridávam ku gratulácii novému županovi BSK Jurajovi Drobovi, ktorému zároveň želám veľa síl meniť veci k lepšiemu.

Viacerí ma poznáte tak, že sa rád pozerám na veci pozitívne. Prečítal som si ešte raz program nového župana a veci, ktoré chce presadzovať. O zdravotníctve, ktoré je prirodzene mojou srdcovkou, som tam nenašiel veľa, ale hľadám všade to dobré, preto ma potešil aj plán: Zvýšime atraktivitu podmienok pre zriaďovanie ambulancií lekárov-špecialistov v obciach, a zlepšíme tak dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre občanov celého kraja.

Medzi mojimi prioritami ako župného poslanca bolo a stále je zriadenie call-centra, prostredníctvom ktorého by sa ľudia mohli zadarmo objednávať k lekárovi a nemuseli by dlhé hodiny čakať v ambulancii. Urobím všetko preto, aby bola táto myšlienka zrealizovaná v praxi.

V jednom rozhovore nového župana pre Denník N mi pozitívne zarezonovala veta ohľadom bratislavského zastupiteľstva: Chcem dať každému šancu, aby sa kraj za päť rokov posunul ďalej. Spomína aj to, že sa vyprofilujú poslanci, ktorí o určité témy prejavia záujem. Toto je veľmi pozitívne a aj mne to dáva signál, aby som sa ako lekár hlásil k téme zdravotníctvo v Bratislavskom samosprávnom kraji, kde je naozaj veľký priestor na zlepšenie a čaká nás množstvo práce.

Všetkým svojim voličom teda bez zbytočného pátosu aj po voľbách sľubujem, že sa budem snažiť začleniť vytvorenie spomínaného call-centra aj do prípadného „programového vyhlásenia“ BSK, pretože je to dobrá myšlienka pre všetkých. Nielen koalíciu a opozíciu, ale hlavne obyvateľov kraja. Rád preto ponúkam spoluprácu pánovi županovi v téme, v ktorej využijem svoje odborné skúsenosti, nazbierané v praxi doma na Slovensku i v zahraničí.

Teraz najčítanejšie

Juraj Štekláč

Som lekár a moja práca mi umožnila vidieť reakcie ľudí v hraničných životných situáciách. Či už na Slovensku alebo v zahraničí, všetky svorne ukazujú, že svet je o medziľudských vzťahoch a zážitkoch. Hmotné veci v ňom nie sú akosi trváce... Aj preto sa zaujímam o spoločnosť ako takú, sociálne vzťahy, problémy a ich možné riešenia a mám pochopenie pre všetko, čo je ľudské. Mám rád knihy, šport a hudbu, ktoré nás robia lepšími. Moje otvorené pôsobenie vo verejnom priestore mi len potvrdzuje, že je dosť veľký pre všetkých.