Denník N

Čerstvá, exotická, no domáca čili „salsička“,

tá aj lenivé trávenie nádherne rozhýčka …

Namiesto ďalšieho príspevku s nevľúdnym pachom stresujúcej politiky …

niečo z „laskotnej“ gastronómie a s čarotajnou vôňou vzrušujúcej exotiky.

 

Tých, ktorí majú záujem parádne hrejivo znevšedniť si nejaký ten dníček

a veľmi obľubujú cudzokrajný, pikantný, oblažujúci kulinársky jedálníček …

možno osloví jedinečná „salsička“ z čerstvých, voňavučkých čili papričiek,

ktorou pred malou chvíľou pošteklil som môj pôžitkársky tráviaci traktíček.

Tú dokáže pripraviť hádam každý, aj odvážny „naslovovzatý (ne)odborníček“ …

Chce to len vrecúško sviežich zelených či červených „čilíčkových papričiek“,

ďalej cesnak, cibuľu, tiež (nie) celkom bežné ingrediencie z dvoch tmavých fľaštičiek

a to balsamico a olivový olej; nuž a kto má doma vlastný a plodný citrónovníček,

aj citrusovú kôru. Tiež i kryštalickú morskú soľ; to všetko cez kuchynský robotíček.

Po dôkladnom rozmixovaní vznikne hodvábna hmota tých najjemnejších kašičiek.

A po jej ochutnaní, mňam … budete mať vo svojej pusinke parádne hrejivý ohníček;

nuž a ktovie, či z tej nezvyčajnej „čilíčkovej“ lahôdky nespustí sa vám aj soplíček. (-:

15.03.2015/28.02.2016/10.03.2016

Poznámka: obrázok vlastný

Teraz najčítanejšie