Čerstvá, exotická, no domáca čili „salsička“,
tá aj lenivé trávenie nádherne rozhýčka …
Namiesto ďalšieho príspevku s nevľúdnym pachom stresujúcej politiky …
niečo z „laskotnej“ gastronómie a s čarotajnou vôňou vzrušujúcej exotiky.
Tých, ktorí majú záujem parádne hrejivo znevšedniť si nejaký ten dníček
a veľmi obľubujú cudzokrajný, pikantný, oblažujúci kulinársky jedálníček …
možno osloví jedinečná „salsička“ z čerstvých, voňavučkých čili papričiek,
ktorou pred malou chvíľou pošteklil som môj pôžitkársky tráviaci traktíček.
Tú dokáže pripraviť hádam každý, aj odvážny „naslovovzatý (ne)odborníček“ …
Chce to len vrecúško sviežich zelených či červených „čilíčkových papričiek“,
ďalej cesnak, cibuľu, tiež (nie) celkom bežné ingrediencie z dvoch tmavých fľaštičiek
a to balsamico a olivový olej; nuž a kto má doma vlastný a plodný citrónovníček,
aj citrusovú kôru. Tiež i kryštalickú morskú soľ; to všetko cez kuchynský robotíček.
Po dôkladnom rozmixovaní vznikne hodvábna hmota tých najjemnejších kašičiek.
A po jej ochutnaní, mňam … budete mať vo svojej pusinke parádne hrejivý ohníček;
nuž a ktovie, či z tej nezvyčajnej „čilíčkovej“ lahôdky nespustí sa vám aj soplíček. (-:
15.03.2015/28.02.2016/10.03.2016
Poznámka: obrázok vlastný