Denník N

Charakter náš každodenný memorandom pokrstený

“Aby nášmu podnikaniu dobre bolo.“, povedali si maloobchodníci a podpísali s vládou memorandum o dvojitých cenovkách. A nie len dvojité cenovky, indol, skatol, sterkobilín, proste všetko tam je. Ako sa na správne hovno patrí.

Vôbec by som sa nečudoval, keby začali kapitáni priemyslu z TOP 500 chodiť po svete holohlavý. A vôbec by som sa nedivil, keby po mesiaci začali nosiť pankáčske číro. Hlavne aby nášmu podnikaniu dobre bolo.

Charakter spoločnosti… Naozaj si myslíte, že toto chcete zanechať svojim deťom? Ale veď čože, podobne ako ruskí najvyšší, pošlete svoje deti študovať kade-ľahšie od svojho výtvoru.

Kade-tade potichúčky so strachu pred zrútením roky budovanej životnej dráhy sa len tíško šepká, ktorú Smerom ovládanú inštitúciu použili ako páku, či MV, či prokuratúru, protimonopolný úrad, daniarov alebo Parlament.

A Jednota dôchodcov zostaví hliadky Pomocníkov VB…

História sa môže aj rozdrapiť od snahy nás poučiť. Človek je múdry, až keď už netreba. Až keď ho za politický názor vyhodia z roboty, až keď pre politický názor nezíska štátnu zákazku, lebo stopercentne poistený priateľ tam hore si obľúbil iný druh čokolády.

Nie, priatelia, toto naozaj nie je o programe.

Koniec textu z dnešných dní, bude príbeh.

Viete ako to dopadne? Dáme jeden príbeh z histórie. Nebude celkom dopovedaný, ste inteligentní čitatelia, súvislosti s obdobím Pražskej jari a následnou normalizáciou si isto nájdete.

Takže ten príbeh na ktorý ma upozornil môj otec (čo zas len dokazuje, že môj otec je veľký syn svojho národa). Je to hnitie Interhelpo:

Interhelpo bolo priemyselno-výrobné družstvočesko-slovenských robotníkov a roľníkov (esperantistov a idistov) založené v máji 1923 v Žiline na pomoc budovania socializmu v sovietskom Kirgizsku (Biškek).

Už roku 1925 bolo Interhelpo oficiálne vyhlásené ako najlepšie družstvo v Sovietskom zväze. V roku 1934 sa družstvo podieľalo na priemyselnej výrobe Kirgizska celými 20 percentami.

Po napadnutí ZSSR Nemeckom sa časť členov vrátila domov, časť zostala v ZSSR (50 príslušníkov bojovalo v 1. česko-slovenskom armádnom zbore).

Interhelpo bolo zlikvidované roku 1943. Členovia boli stalinizmom perzekvovaní a popravovaní ako nepriatelia Sovietskeho zväzu.

Zdroj:  Interhelpo – Wikipédia.

Ledačina vás s úsmevom privíta, využije a keď už z vás nie je žiaden osoh, pohodí. Už pre vás nemá miesto, potrebuje nový zdroj na vyciciavanie. Nový zdroj zvratiek.

S Interhelpom mal priame osobné skúsenosti Alexander Dubček. Chudák históriaMôže sa aj rozdrapiť od snahy nás poučiť. Človek je múdry, až keď už netreba.

Vieme to, milujeme ich, volíme ich, nerozumiem tomu. To bude asi tým, že som prírodovedec, žiadny humanitný sociológ. Tí by mi isto vo svojej mágii nejaké to vysvetlenie vylosovali.

Pod čiarou: Áno, je to o charaktere. Parlamentné voľby 2016 budú voľbou charakteru Slovenska


Teraz najčítanejšie