Denník N

Chcete mať najkrajší kalendár na svete? Musíte mať tento!

Materská škola z Dúbravky ukazuje ako sa dá vychovávať deti tak, aby mysleli nielen na seba, ale aj na chorých rovesníkov. Malí dokázali pomôcť druhým deťom nafotením kalendára, ktorého výťažok ide na detskú onkológiu. Pridať sa môžete aj vy.

Som veľmi hrdý, že môžem byť v Školskej rade Materskej školy Cabanova v bratislavskej Dúbravke. Na akadémii pre rodičov a pozvaných hostí som sa totiž dozvedel potešujúcu správu. Deti s pani učiteľkami a pani riaditeľkou nafotili ešte v priebehu septembra veľmi milý kalendár. Peniaze z jeho predaja všetky poputujú na detskú onkológiu na bratislavských Kramároch.

Nielen preto, že som lekár a otec, si takéto počiny veľmi vážim. Ukazovať vlastným príkladom deťom, že pomáhať druhým je šľachetné, je podľa mňa dôležité. Deti z MŠ Cabanova majú heslo: My sa máme, že sa máme… a keďže vedia, že nie všetky deti sa môžu mať dobre, rozhodli sa niečo urobiť. Všetky deti sú odfotené v tom mesiaci, v ktorom majú narodeniny, navyše skutočne milo a podľa témy upravení, oblečení a usmiati pred objektívom fotografky Vernoniky Blažíčkovej.

Do tejto chvíle majú už 3000€ a vo štvrtok 7. decembra 2017 poobede odnesú symbolický šek na oddelenie transplantácie kostnej drene. Ak chcete aj vy prispieť k tejto dobrej myšlienke a navyše mať doma krásny kalendár, neváhajte kontaktovať pani riaditeľku Janette Ivanovú na [email protected] alebo 0905 604 767. Verím, že sa z nej na týchto pár dní stane malé call centrum, keď bude dvíhať vaše telefonáty.

Krajšieho Mikuláša deťom na onkológii urobili aj Športový klub policajnej kynológie z Dúbravky, ktorí prispeli na realizáciu a tlačiarne Neumahr, ktorí kalendár vytlačili za nákladovú cenu.

Teraz najčítanejšie

Juraj Štekláč

Som lekár a moja práca mi umožnila vidieť reakcie ľudí v hraničných životných situáciách. Či už na Slovensku alebo v zahraničí, všetky svorne ukazujú, že svet je o medziľudských vzťahoch a zážitkoch. Hmotné veci v ňom nie sú akosi trváce... Aj preto sa zaujímam o spoločnosť ako takú, sociálne vzťahy, problémy a ich možné riešenia a mám pochopenie pre všetko, čo je ľudské. Mám rád knihy, šport a hudbu, ktoré nás robia lepšími. Moje otvorené pôsobenie vo verejnom priestore mi len potvrdzuje, že je dosť veľký pre všetkých.