Denník N

Chlapi

Nevydrží dlho…

Pracovný týždeň sa ešte nedostal ani do polovice a na Michalovi badať únavu. Presne ako to očakával, v tomto týždni sa začalo predstavovanie nového projektu odbornej verejnosti, minimálne do ďalšej stredy to lepšie nebude.

Katka má pre manžela pochopenie, ešte len vošiel do dverí a už sa mu ušli dve sladké pusy. „Ahojte, zlatíčka moje,“ privítal ich s úsmevom. Drobné bacuľaté rúčky behajú po Michalovej tvári, snažia sa preskúmať každý kúsok. „Chýbal som ti?“ šibalským úsmevom pozrie na blonďavé chlapča. Lukáško sa doširoka usmieva a hrdo ukazuje svoje mliečne zúbky, sem-tam sa ozve „tata“.

„Poumývaj sa, nachystám ti jedlo,“ zareaguje Katka a zmizne do kuchyne s malým v náručí. Syna posadí na mäkkú farebnú podložku, vedľa neho položí vedierko s kockami a šikovnými pohybmi naberie porciu segedínskeho gulášu. „Dobrú chuť, dnes je s domácou knedľou,“ podá tanier manželovi.

„Tata, tata,“ dvíha ruky Lukáško smerom k Michalovi. „Áno, tata papá, potom sa spolu zabavíte,“ povie Katka, sadne si na koberec a pustí sa do skladania. O chvíľu jej pod rukami vyrastie vysoká stavba, malý ju zaujato sleduje. Stačí jediný pohyb detskej ruky a celá veža sa zrúti, kocky sa rozletia do okolia.

„Ty nezbedník,“ zvolá Michal s plnými ústami. Lukáško sa v momente rozplače, dožaduje sa pozornosti. Michal chvíľku na neho pozerá, nevydrží dlho, rýchlo doje a už si sadá k malému. Plač ustane, len čo ocko chytí kocky do ruky. „Tak poď, ideme na to.“

Katka zloží zo stola a spokojne pozoruje svojich chlapov, Michalovi v tvári badať únavu i šťastie a malému tiež.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.