Denník N

Čo by protestujúci študenti mali vedieť kapitola tretia-pravda o národných štátoch

Prečo je lucifer prezývaný diablom.

Videl som Chmelára, Klusa a Blahu na Ta3 ako sa viac menej potácajú kolom dookola a nikto vlastne nevie kam z konopí. Na konci každého systému, príde niekto s novým riešením, pretože je tak zhnusený sám zo seba, že už vie, že sa to nemôže opakovať. Ten ideálny platónsky systém totiž nefunguje, politológia ho označujú ako platónsky komunizmus. Všimnite si, že na začiatku sú nejakí filozofovia, ktorí vymyslia mocenský systém a politik ho zoberie ako manuál a drží sa ho. Skôr či neskôr si všimnete, že čo učiteľ to názor, čo škola to iný smer a najviac sa nenávidia medzi sebou katedry dokonca učia a skúšajú protichodne a každý z nich chce aby ste napísali do skúšky práve ten jeho správny názor. Niekedy mi to pripadá, že akoby sa tí filozofovia nedokázali dohodnúť, tak urobili experiment so štátmi, ktoré potom sledujú cez rôzne politologické výskumy a  komparatívnu politológiu.

Keď sa pozriete na mapu, musí vám udrieť do očí, že najväčšie sú prístavné mestá, tak zistíte, že vychádzajú z britských filozofov a keďže, to je ostrovný štát urobil chybu, na ktorú prišli až teraz. Všetci stále rátajú nejaký národný dôchodok, či saldo konto a pod., pričom, vo voľnom trhu obchodujú firmy medzi sebou a nie štáty. Možno aj preto sme dostali Pressburg, keďže leží na Dunaji. Vidíte, že myšlienka tvorí realitu.

Machiaveli vo vzťahoch povedal, že medzi štátmi neplatí morálka ani právo, boj o moc, vedená vojenskými alebo politickými prostriedkami. Inak povedané treba niektorým súperom dolámať nohy, a potom mu nastrieľať gólov a odniesť si trofej. Machiaveli sa mýlil. Ako rýchlo vás prestane baviť futbal, keď súper neustále fauluje, hrá rukami apod…

Jednoducho odídete a hrať už nechcete, pravdepodobne toho dosť z toho neustáleho kolotoča striedania už mali ľudia dosť a za to vďačíme temnému stredoveku. V Číne je za korupciu trest smrti, ale ani to človeka od toho neodradí aby sa o to neustále nepokúšal. Dnes už tí, čo vlastnia 80 % majetku sveta, zistili, že si ten majetok nemôžu nijak užívať a stali sa jeho otrokom. Európska únia zlyháva defakto iba preto, že nemá žiadnu kontrolu nad parlamentom.

Českí historici mali diskusiu o vzniku českého štátu. Tí filozofovia ešte počas monarchie prišli k idei národných štátov. Mali však niekoľko podmienok a jedna z nich bola jazyk a príspevok ku európskej kultúre. Palacký dostal za úlohu povyberať z dejín všetko, čo vyzeralo ako české tak aby to vyzeralo, že existuje český národ od počiatku vekov a Jungman za úlohu zmodernizovanie českého jazyka. Dokonca si vymýšľali diela a autorov aby bolo zdanie vlastnej kultúry. Rodičia odovzdávali, to čo sa naučili svojim deťom a tretia generácia už si myslí, že to tak vždy bolo. Predpokladám, že Štefánik si uvedomoval, že len jeho existencia (Okrem neho Petzval) a jeho snaživý život na vznik štátu nestačí, a preto bola vytvorená idea čechoslovakizmu. Tzv. Umenie politiky.

Štáty sú živé organizmy a navzájom sa ovplyvňujú, a takisto podliehajú zákonom darwinizmu. Karma platí aj pre ne. To, čo urobí jeden štát druhému sa mu skôr či neskôr vráti. Amerika je závislá na Číne, za to, čo urobili spolu s Nemeckom Rusku počas 1. svetovej vojny. Dali im ten najzaostalejší systém na svete založený na platónskom protokomunizme o ktorom vedeli, že jedného dňa ekonomicky padne, pretože vedeli, že ten systém sa dá udržať len vďaka neustálej tyranii. V tej počiatočnej eufórii sa Čína nakazila entuziazmom aby ju ekonomická nevyhnutnosť dotlačila urobiť hybridný model. Nemecko sa za to rozdelilo presne napoly, na kapitalizmus a komunizmus. Za arizáciu sme zaplatili štyridsaťročným väzením. Francúzi a Angličania doplatili na svoj kolonializmus okupáciou Nemecka.

Lucifer je ten, kto prináša svetlo, čiže vedenie. Ibaže vieme jednu vec, že človek si vie zdôvodniť a nadchnúť pre akýkoľvek názor či myšlienku a začne ju fanaticky uskutočňovať bez ohľadu na skutočnosť a fakty.

Vyzerá tak, že tí filozofovia na nič múdrejšie neprišli a jediné, čo budeme sledovať, že jeden štát sa zmení na diktatúru, jeden na monarchiu jeden na farebnú revolúciu skrátka nikdy nebude dobre.

Kvantová fyzika nás v myšlienke supersymetrie a Higgsovho bozómu privádza k tomu, prečo to tak je. Normálne by to bolo v rovnováhe, ale príroda prišla k evolúcii k tomu, že nám časť mozgu vypne a rozdelí na dve časti. Aby sme sa však nekopírovali 100% svojich rodičov, tak v adolescentom veku prichádzame o 50 % nervových prepojení a to trvá až do 31 rokov. Preto veľké zmeny trvajú 60 rokov. Kedysi sme sa vysmievali starodávnym civilizáciám, čo iné je symbol Jing a Jang?

Veď čo je nula, to sú dve Gaussove krivky obrátené proti sebe, ktoré sa navzájom vyrušia.

Možno celý čas aj nesprávne chápeme náuku o štyroch živloch. Z pohľadu ekonómie sú to základné výrobné prostriedky. Zem,Voda- poľnohospodárstvo, Voda-obnoviteľný zdroj energie vodných elektrární,  Oheň – jadrová energia čiže teplo, Vzduch – vietor zdroj energie veterných elektrární.

Schrödingerov paradox

Zvyšovanie poriadku vo vnútri organizmu je viac než zaplatené zvýšením neusporiadanosťou mimo tohto organizmu stratou tepla do životného prostredia. Týmto mechanizmom sa dodržiava druhý zákon a život si udržiava vysoko usporiadaný stav, ktorý udržuje tým, že spôsobuje čistý nárast neusporiadanosti vo vesmíre. S cieľom zvýšiť zložitosť na Zemi – ako to robí život – je potrebná voľná energia. Voľnú energiu pre život tu na Zemi poskytuje slnko.

Teraz najčítanejšie