Denník N

Na čom fičí Kotlebov popierač holokaustu

Magát fakty nerád.

Sebavedomá figúrka Kotlebovej kandidátky je odstrašujúci príklad ako hlboko sa dá potopiť  v septiku neonacistických bludov. Obľúbenou témou Mariána Magáta je židovský národ a všetko čo s ním súvisí. Nutné dodať, že v jeho svete s ním súvisí úplne všetko. Len pre ilustráciu, židovská je preňho už aj Matica Slovenská. Preslávil sa výrokmi o holokauste, za ktoré si už statočne vybojoval aj trestné oznámenie. Podľa vlastných vyjadrení nezaslúžene, pretože on iba prezentuje “fakty“.  Tak sa na tie “fakty“ pozrime z blízka, do jeho najobsiahlejšieho revizionistického diela o rozsahu 0,88 normostrany s titulom „Je holokaust klamstvo na financovanie Izraela?“:

MM: „Ale ako to vlastne je s tými holokaustmi? Áno správne, holokaustmi, židia ich totiž za posledných 200 rokov prežili asi 34 krát a všetko boli podvody. Tým však nechcem spochybňovať holokaust z roku 1943-1945, ktorý je pravdivý a verím v neho tak, ako verím v Alaha a to si píšte, že som presvedčený moslim.“

Hádam je irónia v poslednej vete nastavená dostatočne vysoko aj pre vyholené senzory. Magát svojou výskumnou činnosťou už inšpiroval minimálne jedného adolescenta, ktorý to dotiahol až do väzby. Ten napísal niečo podobné, len bez irónie. Lenže čo je horšie, otvorene popierať holokaust, alebo úmyselne šíriť falošné dôkazy, ktoré ho spochybňujú?

Práve šírenie klamstiev o holokauste je náplňou Magátovej publikačnej činnosti:

MM: „Červený kríž neskôr robil sčítavanie mŕtvych vo všetkých táborov. Nenašli ani zmienku po splynovaní a celkový počet mŕtvych narástol na necelých 272 000 obetí, nie 6 000 000. Je tu iba jedno logické vysvetlenie…červený kríž ovládli nacisti a všetku dokumentáciu spálili“

Magát si pomáha jedným z najznámejších “dôkazov“ popieračov holokaustu. Červený kríž sa k tomuto nezmyslu už viackrát vyjadroval. Autorstvo patrí ITS (International Tracking Service) a dokument pojednáva iba o registrovaných úmrtiach v koncentračných táboroch (na základe nekompletných dokumentov, ktoré sa v nich našli), nie celkovom počte ich obetí.

MM:„Okrem klamstiev červeného kríža a pomalej pošty Nemcov smerom na Ľvov tu máme i tabuľky počtov Židov v celosvetovom sčítavaní. Pred vojnou v roku 1938 je ich počet 15 748 091 a po vojne v roku 1948 je ich počet 15 753 638, 6 000 000 chýba a je tu nárast populácie oproti roku 1938 napriek holokaustu. Ale to nie je dôkaz o tom, že ich 6 000 000 nezahynulo. Je tu jednoduché vysvetlenie, židia sú majstri v reprodukcii.“

Magát cituje čísla zo svetového almanachu a naivne mu prisudzuje celosvetové sčítanie židov na všetkých kontinentoch. V skutočnosti almanach pracuje iba s odhadmi a vysvetlenie je jednoduché, do roku 1948 používa staré odhady populácie židov. Pokles vplyvom holokaustu sa prejaví v almanachu až v roku 1949. Mimochodom, almanach sleduje vierovyznanie, zatiaľ čo nacisti likvidovali židov podľa etnicity, resp. podľa rasových kritérií.

MM:„Nemci boli ľudia, ktorí popierali zákony fyziky. Dvere do plynovej komory pred smrteľným kyanovodíkom nemuseli nijako izolovať, stačili netesné drevené dvere. Kyanovodík je dokonca ľahší ako vzduch a na jeho tlačenie k zemi je veľmi dôležitá ventilácia, ktorá však v táboroch smrti v plynových komorách chýba. Takže Nemci nie lenže dokázali udržať plyn vysoko výbušný a jedovatý plyn za drevenými dverami, ale presvedčili ho, prípadne mu dali vlastnosti, ktoré ho robili ťažším ako vzduch. Skrátka machri, to sa im musí nechať. Na obrázku porovnanie dverí v plynovej komere v Osvienčime a v USA. “

Obávam sa, že nie Nemci, ale Magát popiera zákony fyziky. Kyanovodík je smrteľne jedovatý v 200x menšej koncentrácii ako je výbušný, vyhnúť sa riziku explózie teda nevyžadovalo veľkú zručnosť. Dvere na fotografii čo Magát prezentuje nie sú autentické, plynové komory v Osvienčime jednotky SS pred príchodom spojencov totiž zničili. Pre Magátove kritické myslenie by stačila ako dôkaz aj fotka dverí od Barbie domčeka, ak by prihrávala jeho stihomamu o židovskom sprisahaní. Kyanovodík nebolo nutné tlačiť k zemi, zo zeme práve k obetiam stúpal z vysypaných granúl cyklónu B (spôsob aplikácie vysypaním granúl dokladá napríklad výpoveď Hansa Starka).

Ak Magátovi naozaj záleží na čistote bielej rasy, mal by radikálne vyriešiť otázku kvality svojich mentálnych výkonov. Do úvahy pripadá repríza základnej školy, alebo premiéra v Leopoldove.

Teraz najčítanejšie