Denník N

Daniel, Daniel, Igor, Igor…

„Prichádzame“, verím nie na dlho, o dobrého človeka v politike.

Keď som sa dopočul o autonehode nášho popredného politika, v prvom momente ma zarazilo, ide relatívne blízku a sympatickú persónu, na naše politické pomery. Však ľudí, ktorý si idú za svojim, aj keď trochu neohrabaným a komplikovaným spôsobom, pokúšajúc sa o zachovanie osobnej slušnosti a zásadovosti už veľa nie je.

Mojim zámerom bude vždy podávať vysvetlenia udalosti nie z viditeľného spektra, pôjde o niečo iné, neviditeľné, nehmatateľné, osudové a silné. Rozoberme si osobu Daniela L., je to človek, v ktorého živote významnú úlohu zohral a bude zohrávať otec, sila (napr. autá), systém, moc, peniaze, bude mať vždy vnútorný problém niečo pocitové odkomunikovať, myšlienkovú, duchovnú izoláciu, masku „bezcitu“, dramatické životné situácie, prebytok energie, problém pochopiť a vypočuť druhých, potrebu osobných skúseností, ochrana ukrivdených, konflikty, spôsobiť alebo byť účastníkom nehody, život mu môže priniesť dramatické alebo aj smutné situácie ohľadom medziľudských vzťahov (aj najťažšieho kalibru), ale pomocou svojej mysle a odvahy dokáže zvládnuť systém, moc a nájsť vonkajšiu a vnútornú rovnováhu.

Je tam všetko, čo sa naplnilo večer 19.9.2016, nikomu by som to neprial, nechcem ďalej polemizovať, čo bolo príčinou, mám na to názor, ale Daniel L., prežíva „zaujímavé“ obdobie, ktoré týmto vrcholilo, nevykonal nič zlé, nič zámerné, na mieste činu sa nezachoval, ako zbabelec, ktorý by sa pokúšal ujsť, už vieme, že pred zložitými situáciami utekať, ani keď pôjde o život nebude, bola to životná skúsenosť, ktorou mal prejsť a buďme radi, že sme ňou nemuseli prejsť samy. O to s väčším prekvapením som započul hlasy, že by mal zvážiť svoje ďalšie pôsobenie v politike. Môžem zodpovedne povedať, že by mal z dlhodobého hľadiska ostať a vyvážiť svojou osobou skupiny odhodlancov, ale najmä plničov svojich vrecák. Osobu tak vhodnú do oblasti silových rezortov (vnútro resp. armáda) u nás nemáme a bola škoda, keby sme o ňu týmto spôsobom prišli.

Na záver už iba v krátkosti číselná hodnota mena Daniel je 19, celého priezviska L… 19, súčet a to hlavné 38/11/2 – výsledkom mysle a sily(auta)- dramatická/smutná udalosť, Bratislava súčet 24/6 a osobná ročná vibrácia Daniela L. je 24/6…

Teraz najčítanejšie