Denník N

Demokratické politické strany musia prichýliť svoj desiatok extrémistov

Nacizmus, alebo komunizmus? Ešte som sa nerozhodl. Totalita je to určite.
Nacizmus, alebo komunizmus? Ešte som sa nerozhodl. Totalita je to určite.

Najhorší scenár bude, keď sa všetci spoľahneme, ako tento desiatkový problém za nás niekto vyrieši. Ak si teraz povieme, že veď generálna prokuratúra podá na súd, súd stranu zakáže a zavládne zas demokratický raj na Slovensku.

Schyľuje sa k zásadnej udalosti na politickej mape Slovenska. Generálna prokuratúra spustila proces likvidácie jednej z parlamentných politických strán. Bude životne dôležité pre našu republiku, aby demokratické politické strany splnili svoju domácu úlohu a ošéfovali si svoj desiatok extrémizmu.

„Vyhodnotenie rozsiahlych zadovážených podkladov ukázalo, že politická strana Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko ako extrémistická politická strana s fašistickými tendenciami svojím programom a činnosťou porušuje Ústavu Slovenskej republiky, zákony a medzinárodné zmluvy. Podľa názoru prokuratúry, cieľom tejto politickej strany je odstránenie súčasného demokratického systému v Slovenskej republike,“ vysvetľuje Generálna prokuratúra návrh na zrušenie ĽSNS.

Zdroj: „Vyhodnotenie rozsiahlych zadovážených podkladov ukázalo, že politická strana Kotleba –… – Denník N

Každý demokratický politický prúd má svoje extrémistické krídlo. Sociálny demokrati majú kryptomarxistov ako je Blaha. KDH má ultrakonzervatívne katolícke anjelské krídlo. Aj liberáli majú svojich libertariánov.

Už som to niekoľkokrát spomenul, že na Slovensku máme jednu skupinu neoslovených – hovorím jej po socialisticky – učňovská mládež. Potvrdilo sa to, keď sa robili prieskumy, kto volí ĽS NS. Analýzy najčastejšie spomínajú, že ide o mužov, robotníkov.

Vždy tu priaznivci extrémizmu boli a nikdy sa nestratia. Donedávna boli roztratení kade tade po ostatných politických prúdoch alebo pospávali v košiari nevoličov. Potom sa našiel šikula priemerných, ktorý ich dokázal povyberať a dať dohromady. Tak ako predtým  to bolo okolo 10% spoločnosti, aj po zjednotení to bolo 10% spoločnosti. Akurát na jednej kope.

Ak si politické strany nesplnia svoju domácu úlohu, táto skupina našich spoluobčanov bude zas zjednotená iným šikulom priemerných. Tam, kde je diera na trhu, sa vždy objaví niekto, kto ponúkne riešenie zákazníckych potrieb.

Najhorší scenár bude, keď sa všetci spoľahneme, ako tento desiatkový problém za nás niekto vyrieši. Ak si teraz povieme, že veď generálna prokuratúra podá na súd, súd stranu zakáže a zavládne zas demokratický raj na Slovensku.

Riť Paľovu!

My sami si to každý jeden z nás musí odpracovať. Ponúknuť demokratickú alternatívu po tej diere na trhu politických zástupcov, ktorá tu vznikne. Socialistom to bude treba ešte chvíľu vysvetľovať, ale my pravičiari, čo chápeme trhové princípy, my to hádam chápeme už dnes.

Dnes ten proces ešte len začal a nikto to za nás neodmaká.

Autor je členom zdravotníckeho tímu SaS. 

Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]