Denník N

Deň, keď sa šťastie ku Kotlebovcom obrátilo chrbtom

Sú dni, keď ako sa hovorí, šťastie sadne aj na vola. A sú iné, keď sa obráti chrbtom. Niečo také sa stalo včera. Napred sa hrdinský záchranca otčiny pred islamistickým terorizmom, Mazurek, presvedčil o pravdivosti príslovia, že každý nebýva doma prorokom, a potom si Kotlebovci pokňučali pred zatvorenou sálou v hoteli Bratislava, kde sa strojili na veľkolepý míting.

V Spišskej Belej, rodisku Milana Mazureka, kde mala strana Kotleba-ĽSNS predvolebný míting, ich pred vchodom do budovy čakalo niečo, čo určite ani vo sne nečakali. Vchod totiž z obidvoch strán lemovali veľkoplošné bannery s textami, ktoré Mazureka a jeho verných určite nepotešili. Akcia slušných ľudí, do ktorej sa zapojili Peter Zibura, Lukáš Hotáry, Bohuš BohunickýJán Vojtaššák je aktom nielen príkladnej občianskej angažovanosti, ale aj nevšednej odvahy. Snímky z akcie včera doslova prevalcovali internet a šíria sa ďalej.

Texty na banneroch: „Naše náboženstvo je nezlučiteľné s rasizmom, antisemitizmom a výzvami k násiliu – biskupi Slovenska“ a „Kotleba sľuboval zamestnať 15 000 ľudí, realita je 90 (vrátane svojej rodiny)
Boj proti korupcii = nehlasovať za odvolanie Kaliňáka?“ a „Milan Mazurek vystúpil z cirkvi dňa 15.2.2011“ alebo „Nenávisť nie je cesta k riešeniu„sú jasným odkazom aj mementom.

Odvážnym mladým mužom a dievčatám, ktoré nám všetkým dali príklad ako bojovať proti pokryteckému, vulgárnemu, arogantnému a rozpínavému hnutiu, patrí naša vďaka a úcta. O tom, čo sa odohrávalo na mítingu, vo svojom blogu z prvej ruky poinformuje študent Janko Vojtaššák. Mnoho o akcii však napovedia aj fotografie Jozefa Macuteka zo stránky Macutek photo, ktoré mapujú priebeh akcie. Ak si pozorne všimnete fajčiacich Kotlebovcov, úprimne prekvapených tým, čo sa tam práve deje, je evidentné, že sa necítia o nič komfortnejšie ako opadané lístie pod ich nohami.

Druhý debakel utrpeli Kotlebovci v Bratislave, kde sa mal v hoteli Bratislava uskutočniť míting s „nezávislým“ kandidátom na úrad predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, Ľubomírom Huďom.

Riaditeľka hotela po tom, ako sa dozvedela aká akcia sa má v hoteli uskutočniť, podujatie zrušila.

Svoje rozhodnutie oznámila pani riaditeľka aj na Facebookovej stránke hotela vtipným spôsobom, ktorý vyvolal mimoriadne ostré reakcie funkcionárov, členov aj sympatizantov Kotlebovej strany. Veta: „We prefer hipster style, not Hitler style, your Hotel Bratislava,“ sa im očividne ani trochu nepáčila. Ako jeden z prvých reagoval Milan Huľo, ktorý figuruje na kandidátke ĽSNS spoločne so spevákom neonacistických kapiel Juden Mord a Krátky proces, Rastislavom Rogelom. Huľo napísal: „Alžbeta Abrahová – riaditeľka Hotel Bratislava. Slušným ľuďom stretnutia neumožní ale s fašistom Kiskom si ruky podáva.

A Huľom spomínaní „slušní ľudia“ nezostali pozadu. Gabriel Leckéši svojim komentárom potvrdil, že Kotlebovci sú kovaní demokrati, ktorým sú akékoľvek totalitné a násilnícke praktiky cudzie: „Mozete sa hanbit s tou vasou pseudodemokraciou..pevne verim, ze po parlamentnych volbach budete vyhnani stade a hotel sa vam odoberie..ale na druhej strane vam patri velka vdaka, svojim fasistickym diktatorskym rozhodnutim ste nam „prihrali“ dalsich par tisic volicov..vdaka a za zbytok sa poratame po volbach..Na Straz!!!

Jan Kozej bol síce stručný, v diskusii napísal na adresu iného iba tento „nepriestrelný“ argument: „Tvoja matka je nacek,“ o to viac napovedala jeho fotografia s vytetovaným hákovým krížom, o ktorom sa vyjadril, že ide o „znak po ujovi adobi.“ Fotografiu na jeho profile už nenájdete, keď mu ju v diskusii vytýkali, z profilu náhle zmizla.

Nejaké tie vyhrážky pridaj aj Jozef „Ciernohorsky,“ Začal falošným citátom W. Churchilla, takým obľúbeným u našich jednoduchších konšpirátorov a „národovcov“ a pokračoval tvrdením: „Porušila ste ústavné právo a budete braná na zodpovednosť. Čoskoro.. Nech sa Vám mierou vrchovatou vráti to, čo dávate. Tá PN-ka nech je vám osudom.“ Chcel by som sa pána Jozefa opýtať, kto bude brať pani riaditeľku na zodpovednosť? Vy, Jozef? Nebuďte smiešny. Veď vy nemáte ani toľko odvahy, aby ste písali pod vlastným menom.

A vulgarizmom sa prezentoval Mino len Mino, alias nádejný politik Milan Hrtan: „Tupa p.ca..

Priamy demokrat, Milan Hrtan, sa minulý rok mimoriadne potešil tomuto darčeku k narodeninám. Nebolo ním nič iné, ako kniha Adolfa Hitlera, Mein Kampf. A zdieľa „humorné“ obrázky, ako je napríklad tento s Mengelem. Ale aj Mino len Mino, by sa určite cítil urazený, keby ste čo len slovkom naznačili, že má niečo spoločné s nacizmom či fašizmom.

Ďalší vulgarizmus pridal Jaroslav Kohút: „ešte sa tym aj chval piiico fasisticka nedemokraticka

A fejk „Juraj Janosik“ vytiahol naozaj silný tromf, notoricky známy z obdobia vojnovej Slovenskej republiky: „Ceska pica uz babka vravela cecha do mecha a mech do vody

Zaklincoval to Martin Tekula: „Vy.ebane bezcharakterne ku.vi Ste akurát … Tá flundra čo to má na starosť by mala ísť ku stene. Fašizmus ste vy toto robili fašisti.

Nutkanie vyjadriť sa nedokázal potlačiť ani Pavel Kapusta, bývalý smutne známy kuchár Mečiarovej zasmrádnutej televíznej fašírky a neskôr kandidát SNS, ktorého voľbu kedysi tak presvedčivo odporúčal Marián „Krajan“ Tkáč, predseda Matice slovenskej. Kapusta napísal: „...to predsa nie je nijaké hrdinstvo pani riaditeľky – naopak – ona sa z kotlebovcov jednoducho „pokakala“ a aby to nevyzeralo blbo, nepríjemný zápach prekryla parfumom slovnej ekvilibristiky na Fb…

Polienko v debate priložil aj bývalý katolícky disident a v súčasnosti prokremeľský propagandista a adorant Kotlebu, Anton Selecký: …môžete na to vziať JED, že neskončím vo vašom SLOBODOMURÁRSKOM homosexuálnom a genderistickom hnoji, ktorý tu predvádza tzv. DEMOKRATICKÁ spoločnosť… Pokojne si logajte ten hnoj sami.

Tým však Anton Selecký neskončil. Na svojom profile sa vyjadril v statuse: „Absolútna facka demokracii. Česká riaditeľka Hotela Bratislava zakazuje predvolebné stretnutie strany Kotleba – ĽSNS…

A člen ĽSNS, jej kandidát v parlamentných voľbách a zamestnanec Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja, akvarista Richard Tokušev, dodal: „Česi opäť obsadzujú lukratívne slovenské miesta? A kua.

Zahanbiť sa nedal ani Dušan Briestenský, ktorý napísal: „to je poskok eú chlieva služobníčka antikrista-usa a satana-diabla!!!…júúúj ale je tá satanová vládná moc „DOSRATÁ“ z Kotlebu ĽSNS. Kristu Kráľu Na stráž!!!

Anton Selecký dokonca natočil aj video. K obsahu je zbytočné sa vyjadrovať, každému s IQ vyšším ako 88 je jasné, ako sa veci majú. Selecký ho uvádza skutočne dramaticky: „Temná ozvena totality, alebo – útok na slobody občanov.“

Okrem samotného videa, je zaujímavý najmä jeden z komentárov pod ním. Pridal ho niekto s nickom Slavo Ryba: „Vy ku.vy smeracke totalitne fasisticke gestapacke…za spinavy a krvavy šekel robite ku.vicky sionistom…ze sa NE-HAN-BI-TE !!! Lubo Hudo je najlepsi protisystemovy recnik a spisovatel…Som hrdy na to ze tu mame takeho cloveka !!! A vam vy spodina vy.ebana sa uz pocitaju dni do trestu smrti za vlastizradu !!! tik-tak…cas sa mina…

Na stránke Milana Huľa zaujal komentárom najmä Milan Jurčák: „Je to suka-niekomu dobre podržala…

Jurčák je inak ten ujo, ktorému sa sníva o Tisovi a modlí sa pri jeho obrázku, ktorý má na stole.

Udalosť si všimli aj Hlavné správy. V jednostranne zameranom článku ponúkajú iba pohľad členov Kotlebovej strany.

Pod článkom, v ktorom o udalosti informujú, je tiež zopár zaujímavých komentárov. Okrem osobných urážok riaditeľky, došlo aj na tých, bez ktorých by naši „národovci“ zrejme neprežili. Na židov.

Myslím, že k uvedenej prezentácii strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, niet čo dodať. Názor si určite urobí každý sám. Zostáva veriť, že občania Slovenska v blížiacich sa voľbách vystavia Kotlebovej strane, ktorej priaznivci by radi iných stavali k múru, vyháňali ich z ich majetku, udeľovali im „tvrdé odmeny“  a vykonávali tresty smrti „za vlastizradu,“ o trápnych narážkach na národnosť riaditeľky ani nehovoriac, účet a volebný deň bude pre ich stranu rovnako úspešný, ako ten včerajší.

Doplnené 1.11.2017:

Úroveň Huďových a Kotlebových fanúšikov dokumentuje aj status Petra Sochu, ktorý bol v parlamentných voľbách na kandidátke Sme rodina: „No Češka s Izraelskými koreňmi a jej semitský kamaráti Frešo a Vagína ukázali ako podľa Izraela vyzerá Sion Demokracia v praxi. Lebo kto nemá obrezanú cicinu, ten je zasraný nacista…“ A v komentároch sa nedali zahanbiť ani Dominik Gajdoš: „Cista pi.a, hodil by som ju moslimakom aby na nej dobre pojazdili“ a Fero Mrva.

Stretnutie s „nezávislým“ kandidátom stany Kotleba – ĽSNS, Ľubomírom Huďom, sa nakoniec konalo v hoteli Bonus Resort.

V komentároch pod mojim blogom reagoval aj záchranár Ďoďo Bendík – Dermek. Bolo by zaujímavé vedieť čo si o komentári myslí jeho pes.

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.