Denník N

Dobrá spoločnosť je na strane osobného rozhodnutia Nicholsonovej

Jeden z dvoch. Jeden z desiatok. Jeden z miliónov. Jeden z 7,366,708,348. A jeho rozhodnutia budú len a len jeho rozhodnutia. Nie naše ani nikoho iného.
Jeden z dvoch. Jeden z desiatok. Jeden z miliónov. Jeden z 7,366,708,348. A jeho rozhodnutia budú len a len jeho rozhodnutia. Nie naše ani nikoho iného.

Dobrá spoločnosť vytvára priestor a podporuje človeka

Kým správanie sa ľudí k sebe navzájom je naozaj vec verejná, osobné rozhodnutia, ako naložíme so životom, do toho spoločnosti nič. Preto je potrebné sa nad správaním predsedu NR SR zamýšľať a preto je len a len predmetom slobodného osobného rozhodnutia – a nás do toho naozaj nič – prístup podpredsedníčky NRSR k materstvu.

Až keď sa žena ohradí, že sa k nej muži na pracovisku správajú zbytočne galantne, zbytočne úctivo, zbytočne ohľaduplne, tak vtedy naplnili muži mierou vrchovatou svoje poslanie v spoločnosti pri vyrovnávaní genderových rozdielov.

Keď som študoval na fakulte, jedno z prvých pravidiel, ktoré som sa naučil bolo, že sa spolužiačkam nedáva prednosť vo dverách. Ich bolo v ročníku 120, nás chalanov 20. To proste nešlo. Naopak, ony si nás, chalanov, predchádzali.

Ale čo vám budem rozprávať, vy to aj tak buď chcete pochopiť, alebo nechcete pochopiť. To chcenie, je naozaj dôležité. Aby sme ako spoločnosť porozumeli, prečo sa nad správaním predsedu NR SR máme zamýšľať a prečo je len a len predmetom slobodného osobného rozhodnutia – a nás do toho naozaj nič – prístup podpredsedníčky NRSR k materstvu.

Kým správanie sa ľudí k sebe navzájom je naozaj vec verejná, osobné rozhodnutia, ako naložíme so životom, do toho spoločnosti nič.

Ups, predsa len niečo tá spoločnosť je povinná. Dobrá spoločnosť vytvára priestor a podporuje ľudí, keď sa pre nejakú životnú cestu rozhodnú. A tak sa vraciame k tomu, prečo je správanie sa k sebe navzájom vec verejná.

Správanie každého z nás by malo viesť k podpore ostatných, aby svoje osobné rozhodnutia dokázali zvládnuť. V podpore ostatných, aby boli úspešní v tom, pre čo sa sami rozhodli. To je to, čo ukazuje na dobrých ľudí v dobrej spoločnosti.

Mám rád v spoločnosti obyčajné ľudské dobro. A ako som bol býval bol napísal, tí tam hore sú vzorom pre každého z nás. Buď budú podporovať, aby naše malé utiahnuté bezcharakterné hoviadka pocítili životnú šancu. Alebo svojimi skutkami budú podporovať dobro v spoločnosti.

Ja som vám to hovoril: PARLAMENTNÉ VOĽBY 2016 BUDÚ VOĽBOU CHARAKTERU SLOVENSKA Počúvali ste ma? No nič, tak si nachystajte žiletku, čoskoro sa budú holiť hlavy. Varoval som vás, nehovorte mi, že nie.

Viac mojich politických textov na mojom politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie moje politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom mojej facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie