Denník N

Európska únia je krok pred sebazničením!

A stačí tak málo. Preplatiť tender ministerky pôdohospdárstva Matečnej za 60 miliónov €. Tender, ktorý ministerstvo vypísalo na „poradenské služby v oblasti laboratórií, stavieb, inžinierskych služieb, poistenia, elektrických, elektrotechnických a ďalších zariadení, strojov, softvéru, vzdelávania, ale aj na právne a ekonomické poradenstvo“.

V skutočnosti by sa dalo napísať: Nástenkový tender má svojho brata. Otcom, vlastne mamou ostáva Slovenská národná strana. Tak, ako tomu bolo pri podvode s emisiami, kde okradli podvodníci z tejto zlodejskej partaje občanov Slovenska takmer o 60 miliónov €. V SNS si zjavne ctia tradície, keďže aj sumy v oboch prípadoch sú takmer identické!

Na ministerstve pôdohospodárstva pracuje cca 600 zamestnancov. Najviac peňazí ministerstvo vyčlenilo na poradenstvo „pre tvorbu a uplatňovanie politík a hospodárenie v rezorte pôdohospodárstva“, ide o sumu 9,8 milióna (bez DPH). Z tohoto vyplývajú 2 možnosti : Buď sú všetci zamestnanci rezortu úplní hlupáci, ktorí nie sú schopní plniť svoje základné pracovné povinnosti, za ktoré poberajú platy, alebo za hlupákov považuje Matečná a politbyro SNS všetkých ostatných občanov Slovenska. A Európsku komisiu ako celok! Od jej šéfa, až po vrátnika v bruselskej centrále!

Ale ak by Brusel skutočne preplatil tento nezmyselný tender, ktorý sa kľudne dá nazvať tunelom na eurofondy, musím sa aj ja pripojiť k tým, ktorí volajú po konci Európskeho spoločenstva. Preplatenie by totiž potvrdzovalo výkriky euroskeptikov, že Únia, resp. jej vedúci predstavitelia sú odtrhnutí od skutočnosti a stratili zmysel pre súdnosť a objektívnu realitu!

Na koniec Európskeho spoločenstva nebudú potrební ruskí trollovia, ani turecký prezident Erdogan. Stačia dva takéto tendre v podaní slovenských ministerstiev a budeme nútení kričať : Zachráň sa kto môžeš!

Teraz najčítanejšie