Denník N

Existuje vôbec dôvod počúvať rádio?

Už dlho premýšľam nad tým, prečo by som mal, alebo prečo by vôbec niekto mal počúvať rádio. Samozrejme, že hovoríme o ľuďoch s aspoň minimálnym hudobným vkusom a zmyslom pre humor (na všetko ostatné je tu Fun Rádio).

Vysielanie každého z nich, aspoň podľa toho mála, čo mám odsledované, pozostáva z týchto troch oblastí: hudba (ehm, ehm), správy a dopravné správy.

Počúvať rádio kvôli hudbe je ako ísť na Pohodu kvôli pivu. Jasné, majú ho tam a veľa ľuďom aj chutí, ale keď chcem piť pivo, idem radšej do svojej obľúbenej krčmy kde si dám presne také, aké chutí mne. Chcem tým povedať že v dnešnej dobe mp3 prehrávačov, z ktorých si môžte pustiť presne takú hudbu aká vyhovuje vám, mi pripadá dosť pritiahnuté za vlasy počúvať rádio a sťažovať sa že to, čo v ňom hrajú, sa vám nepáči. Nepočúvajte ho.

Správy. Dobre, keď sme na horách, na chate bez internetu a nechceme po návrate do civilizácie pôsobiť ako Eliot Rostas na vrátnici farmaceutickej fakulty, súhlasím. Na 10 minút denne si pustite Rádio Slovensko. Ale sotva to môžme označiť za pravidelné počúvanie a úplne nám môže byť ukradnuté či náš pán priemer chce aby tam bolo 20% alebo 30% Desmodu.

A nakoniec tie dopravné správy. Informácie o stave na cestách, uzávierkach a podobne vám dnes poskytne takmer každé GPS, prípadne aplikácia Waze. A ak ste slušný vodič a neporušujete dopravné predpisy, tak nepotrebujete vedieť kde sa práve nachádzajú hliadky ani radary.

Tak. To by sme mali.

Disclaimer: Autor textu si predchvíľou, pri umývaní riadu, pustil Rádio Slovensko, pokrytec!

Teraz najčítanejšie

Peter Lachký

Pesničkár, freelancer, milovník dobrého piva. Som veľmi hanblivý (dôsledok očkovania) a preto sa vyhýbam diskusiám pod mojimi článkami.