Denník N

Fakt nás ochráni?

Skutočne to náš premiér dokáže?

Zatiaľ sa mu veľmi nedarí. Zatiaľ sa mu nepodarilo ochrániť nás ani len pred zlodejmi. Skôr im je nápomocný. Pomohol okradnúť Slovákov pri Nástenkovom tendri. Pomohol Širokému okradnúť Slovákov pri rekonštrukcii bratislavského štadióna, takisto mu pomáhal pri Váhostave. Namiesto toho, aby skoncoval so zlodejmi, ktorí sa obohacovali a obohacujú na úkor nášho zdravotníctva, kryje im chrbát. Teraz zasa najnovšie chráni zlodejov, ktorí si dali postaviť kompu na Dunaj už predtým, ako bola na jej prevádzku vypísaná súťaž. Zdá sa vám, že vás Fico chráni?

8. novembra 2010 našli vo svojom byte zastreleného právnika Ernesta Valka. Jeho vraha doteraz nenašli. Minulý týždeň minister Kaliňák vyjadril presvedčenie, že vraha pána Valka dostanú, že sa im prípad podarí uzavrieť. Presne tak isto sa vyjadruje k prípadu vraždy Daniela Tupého, ktorá sa stala ešte v roku 2005. „Vyšetrenie nebolo nikdy ukončené, stále prebieha. V oboch prípadoch sa objavujú nové skutočnosti“. Upokojuje nás Kaliňák, zatiaľ čo vrahovia behajú po slobode.

25. 8. 2006 napadli v Nitre dvaja muži slovenskú občianku Hedvigu Malinovú za to, že rozprávala po maďarsky. Podľa Kaliňáka si Hedviga všetko vymyslela. Samonapadla sa a k samoznásilneniu nedošlo len vďaka šťastnej náhode, keď ju pri tomto ohavnom akte vyrušil okoloidúci chodec. Namiesto vyšetrenia celého prípadu bola Hedviga pretransformovaná z obete na podvodníčku a začali ju tresne stíhať vo veci krivej výpovede. Ešte stále sa vám zdá, že vás Fico chráni?

Viete, ako je na tom súdnictvo na Slovensku s dôveryhodnosťou? Sudcom neverí 74 % verejnosti. Je to väčšia nedôvera, akú majú politici. Pamätáte sa ešte na to, ako sa bez väčších problémov dostávajú zo slovenských väzníc narkobaróni, vrahovia a mafiáni? Určite áno, nie je to tak dávno. Pripadá vám to ako dokonalá ochrana Slovenska a jeho občanov?

Ok, berme to tak, že všetky vyššie uvedené prípady majú nejasné pozadie, je pri nich veľa nejasností, zlodejstvá boli vykonané sofistikovane, vraždy boli spáchané profesionálne a premyslene. Berme to tak, že všetko je mimoriadne komplikované a zložité, že všetko chce svoj čas.

Po Bratislave sa pohybuje úchylák. Napáda mladé ženy, po tvári im rozotiera svoje fekálie. Trvá to už niekoľko mesiacov a polícia nemá ani jednu stopu, je úplne bezradná. Preto sa už objavujú iniciatívy a výzvy, aby sa do hľadania tohto chorého jedinca zapojili i občania.

A teraz si položme otázku? Ako nás chce Róbert Fico chrániť pred teroristami, ktorý majú na sebe vesty s výbušninami, v ruke granáty a samomopaly, keď nedokáže ochrániť ľudí, pred nejakým psychopatom, ktorý behá po Bratislave s hovnom v ruke?

Teraz najčítanejšie