Denník N

Fašisti sú za hlupákov, Pluska píše články na objednávku. Viete už, prečo si oligarchovia kupujú médiá?

Úplne iný Kriváň. Zdroj – Facebook ĽSNS Bratislava
Úplne iný Kriváň. Zdroj – Facebook ĽSNS Bratislava

Fašisti najprv tendrovali, potom liezli na Kriváň a ani jedno sa im nepodarilo. Fico písal vedeniu UEFA a kamsi zatiaľ zmizlo 300 000 nábojov.

  • Marián Kočner mal tlačovku, na ktorej oznámil svoj úmysel vstúpiť do politiky. Všetci nerozhodnutí voliči si vydýchli.
  • Objavilo sa interview Petra Tótha s Ivanom Lexom, čo spolu s Kočnerom vyvolalo pocit, že 90. roky sa vrátili.
  • Asistentka poslankyne Šimkovičovej prepísala dejiny, keď vyhlásila, že vojnu na Balkáne začalo NATO.
Na začiatku bolo svetlo, vzápätí vzniklo USA a hneď potom NATO.

Denník Plus 1 deň pokračoval v diskreditácii Protikorupčného pochodu a obvinil jeho organizátora, že chce študovať v zahraničí. Čo bola vážna vec. Politológa Horského to pohoršilo a skonštatoval, že zmenu nemožno dosiahnuť zo zahraničia, s čím nepochybne súhlasili nielen všetky exilové vlády a zahraničné odboje, ale aj autori Washingtonskej deklarácie.

Osemnásťročný chlapec tak zrazu mohol nielen za to, čo sa na Slovensku deje (politológ Chmelár), ale aj za to, že si namiesto zúfalých slovenských škôl vybral tie kvalitné svetové. Ešte aj to, že zorganizoval desaťtisíc ľudí, bola nejakým spôsobom chyba.

Skrátka – zrazu pocítil, ako sa s ním oficiálne aj neoficiálne štruktúry vedia porátať. Ak bolo heslom protestov, aby mladí nemuseli odchádzať zo Slovenska, sotva existoval  jasnejší odkaz, že zo Slovenska odísť má.

A ľudia vraveli, že práve preto si oligarchovia kupujú médiá: väčšinu času ich neovplyvňujú, ale keď treba – ak niekto začne byť nepohodlný – vedia ich použiť tvrdo, bezohľadne a proti komukoľvek. Napríklad aj proti maturantovi.

Zarážajúci dôvod jeho rozhodnutia: slovenské univerzity sú horšie!

Premiér Fico sa tešil z úspešného štrajku vo Volkswagene, ktorý podporoval, lebo ľudia si zaslúžia viac. Teda ak nie sú učitelia, lebo to je iné. A ten istý trojnásobný premiér Fico, ktorý vládne takmer nepretržite od roku 2006, tiež povedal, že za pocit rozšírenej korupcie môžu médía a opozícia.

Matica slovenská priznala, že sa stratila časť Národného pokladu a armáda priznala, že z jej skladov zmizlo až 300 000 nábojov a to mal byť obrovský prúser, ale nebol. Po lesoch a po školách tak naďalej behali branci, armáda bola naďalej bezbranná a prešpikovaná ľuďmi, ktorí nechceli byť členmi NATO, a nikoho to veľmi netrápilo.

A Andrej Danko bol na severokórejskej hranici, kde pocítil nostalgiu a bývalý minister obrany Glváč sa namiesto k stavu armády vyjadril k futbalu. A premiér Fico rovno napísal list do UEFA, ktorý nič nezmenil, ale o to ani nešlo. No a tak.

Sa zamyslel.

V Banskej Bystrici tendrovali fašisti a keď to vyšlo najavo, na odpoveď si vyžiadali štyri dni. Na samotnú súťaž boli dni tri.

A keď sa to rozhodli vysvetliť, z priestorových dôvodov nevpustili všetkých novinárov, hoci voľných miest bolo dosť.

No a keď podnikateľa, ktorý zákazky vyhral, navštívili doma, spoza dverí povedal, že doma nikto nie je. A potom sa zákazok vzdal.

Aby to všetko zakryl, zasvätil Marián Kotleba seba, stranu, poslancov, asistentov, voličov aj celé Slovensko Nepoškvrnenému srdcu Panny Márie a táto veta nie je vymyslená.

No a Panna Mária bola utečenkyňa, ale nie taká utečenkyňa a tiež Židovka, ale nie taká Židovka. Hlavne bola ale mŕtva, čiže sa nemohla vyjadriť a to bolo dobre. Najmä pre Mariána Kotlebu.

Fašisti si urobili vlastné hlasovanie, aj v ňom prehrali, tak ho nakoniec zrušili.

No a okrem toho fašisti tiež po vzore štúrovcov vyliezli na Kriváň, akurát to bol Kriváň iný a inde a viedla naň lanovka. A keď to ľudia videli, hovorili, že sa tým síce strelili do nohy, ale urobili to na počesť Ľudovíta Štúra. Hovorili, že toto je ich pomsta slovenskému vzdelávaciemu systému, ktorý z nich urobil to, čím sú.

Najprv totiž rozprávali o Slovenskom štáte a znásilnili dejepis, potom začali písať na internet a znásilnili slovenčinu. Potom začali vyrábať plagáty a znásilnili výtvarnú výchovu a potom zverejnili svoj ekonomický program a znásilnili matematiku. Teraz vyšli na Kriváň a znásilnili aj geografiu, a napriek tomu boli sami o sebe presvedčení, že túto krajinu dokážu viesť. A mnohí ľudia s nimi.

Fašisti zo seba urobili blbcov a ukázali, že sú presne ako ostatní politici, len horší. Ukázalo sa, že existujú novinári, ktorí nie sú novinármi, ale pisateľmi článkov na objednávku. Bolo horúco. Príliš horúco.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň, radi ma môžete mať tu.

 

Teraz najčítanejšie