Denník N

Fašisti zbroja, Kaliňák hovorí, že žijeme v oáze pokoja. On možno

Na Slovensku nechceme cudzincov, fotografie, ani divadelné hry. Fašisti sa ozbrojujú a hádžu kamene. Minister vnútra preto hovorí, že Slovensko je oázou pokoja.

  • Štefan Harabin má pravidelnú reláciu na Slobodnom vysielači.
  • Robert Fico povedal, že on by výložky nebozkával. Andrej Danko povedal, že on by zas nepil vodu z Dunaja.
  • Doma sme mali tisíce zajacov aj sliepok a nezabil som ani jedného, tak neviem v čom by som mal byť fašista, povedal kandidát na ombudsmana za kotlebovcov.
har

Začiatkom ostatného týždňa otriasla krajinou koaličná kríza, ktorá sa ešte ani nezačala a už sa aj uzavrela konštatovaním, že žiadnou krízou nebola. A ak bola, za všetko aj tak môže Dzurinda.

Otvorila sa téma zahraničných pracovníkov v slovenských továrňach. Niektorí hovorili, že tie fabriky sme pre cudzincov nestavali, iní zas hovorili, že aj tie fabriky tu stavali cudzinci a bolo im jedno, či pre Slovákov alebo pre cudzincov.

A bolo to zvláštne. Keď sme totiž hovorili o cudzincoch, mysleli sme Srbov, o ktorých sme zas inokedy hovorili ako o svojich bratoch. Teraz to však neplatilo. Hovorili sme o srbských Slovákoch a pozerali sme sa na nich nie ako na Slovákov, ale ako na cudzincov. Ako sa oni pozerali na nás, o tom sa správy nezachovali.

Potvrdili sme, že keď treba, cudzí nám je každý, a niektorí hovorili, že to niečo o nás vypovedá. A iní súhlasili a tvrdili, že to síce o nás niečo vypovedá, ale tak je to správne.

trumo
Všetky správy, ktoré sa mi nepáčia, sú falošné.

Ako sa ukázalo, na Slovensku okrem cudzincov nechceme ani fotografie. Emócie totiž dokázal rozprúdiť obrázok športovca tmavej pleti na internetovej stránke obchodu. Mnohým to stačilo na to, aby písali, že v dotyčnom obchode už nikdy nenakúpia, a úplne iní naopak práve preto v dotyčnom obchode nakupovali.

A dotyčný športovec si o tom nemyslel nič, lebo na podobné hlúposti nemal čas, no a obchod všetkým, ktorí majú záujem, ponúkol možnosť vrátiť oblečenie na adrese [email protected]. A mnohí súhlasne prikyvovali, lebo hovorili, že nie je nič lepšie, ako keď sa rasisti dobrovoľne registrujú.

Ukázalo sa tiež, že na Slovensku okrem cudzincov a fotografií nechceme ani divadelné hry. Kandidát na ombudsmana, ktorý nie je fašista, lebo nezabil ani jedného zajaca, bojoval za zákaz predstavenia, ktoré podľa vlastných slov nevidel, ale to, čo nevidel, ho pobúrilo. Potvrdil tak, že ho nielen nevidel, ale ani nič nepochopil.

https://www.facebook.com/peter.simcak.7/posts/10212079376880085?pnref=story

A minister vnútra Robert Kaliňák vyhlásil, že Slovensko je oázou pokoja a aby to potvrdili, priaznivci fašistov v Poprade vzápätí vybili okná na obchode, ktorého majiteľ s nimi nesúhlasil. Vyšiel tiež článok o tom, že sa fašisti vyzbrojujú. Popísal aj ako.

V okresoch majú svojich zberateľov zbraní. V okresoch majú aj svojich ľudí, ktorí tieto zbrane repasujú. Presne takto to robia. Už aj zisťujú, kto z polície sa k nim pridá, keď sa to stane, písalo sa v článku. A nikto presne nevedel, čo presne to znamená, ale každý zhruba vedel, čo presne to znamená.

No a fašisti tiež plánovali zvoľniť legislatívu týkajúcu sa držania zbraní. A, ako sme už spomínali, minister vnútra Robert Kaliňák vyhlásil, že Slovensko je oázou pokoja.

danko
Andrej Danko na tento týždeň

Všetky tieto udalosti mali jedného spoločného menovateľa.

Keď sme hovorili o zahraničných pracovníkoch, hovorili sme o ľuďoch rovnakej farby pleti, náboženstva a rovnakej kultúry. Ľudí z rovnakého kontinentu, niektorí z nich boli Slováci. A predsa sme hovorili, že nie sú ako my.

Keď sa hádzali kamene a zbrojilo sa, ukázali sme, že deliace čiary sú čoraz hlbšie, kritéria absolútne ľubovoľné a čoraz prísnejšie. Ani Slováci už všetci nie sú Slovákmi. Nie ako my.

Konečne sme tak potvrdili, čo mnohí tušili už dávno – ak by sme mali povedať, koho, ak vôbec niekoho, na Slovensku chceme, odpoveď by znela takto:

Na Slovensku chceme Slovákov. Aj to nie všetkých.

No a niektorí hovorili, že to je len odraz celosvetového trendu, v rámci ktorého sa všetko zmršťovalo a uzatváralo do seba. Iní však hovorili, že na to, aby sme si to tu dôkladne rozmlátili, si úplne vystačíme aj sami. Pomaly sme sa na to chystali.

Radi ma môžete mať tu

Teraz najčítanejšie