Denník N

Ficokampaň v plnom prúde. Diel prvý: Hnoj.

Jasné, nie som ani zďaleka prvý. Nikomu to predsa nemohlo uniknúť, že ficokampaň beží v plnom prúde, uhorky-neuhorky. Keď na Procházku vytiahol tú vec so svedkom, napadla ma v tomto duchu infantilná básnička na úrovni základnej školy, veď prečo nie. Pozeráme infantilné seriály, infantilné debaty, infantilné správy, tak prečo sa nepripojiť. Akurát téma nie sú ani kone, ani farmár ani kyslé víno, ale ficokampaň. Pridávam aj lyric video básničky, nech je to aj s troškou drámy.

Prečo prvý diel s názvom „Hnoj“

Ficokampaň má nateraz určité presne pomenovateľné črty. Preto prvý diel a s názvom: Hnoj. Prvý pokus tu už síce bol zo strany obyčajného človeka, ktorý sa asi aj sprchuje s mikrofónom zaveseným na orgánoch, kde to nahé telo dovolí, ale…

Čo ak…

…Teraz prišiel od premiéra. Treba dať toho Procházku dole, lebo sa rysuje, že môže uškodiť a zobrať mu tých jeho štyridsať percent a poskladať zase nejaký zlepenec. A čo keď zlepenec prežije celé štyri roky. A dokonca, čo ak sa mu podarí pozavádzať, čo hovorí o transparentnosti a zjednodušení štátu, aby naň bolo lepšie vidieť, ba dokonca hmotnú zodpovednosť verejných predstaviteľov! Schránky a kamaráti budú mať vážne problémy.

A tak poskokovia vybehli na smetiská a do ulíc a prehrabávali sa, kde sa len dalo, aby našli nejaký hnoj. Predsa musia niečo nájsť, nie? Teraz našli svedka na svadbe. Najbližšie to možno bude predavačku v Jednote, že sa pekne nepozdravil a na tlačovke nám RF predvedie, aké má Rado správanie (samozrejme denníku N ani SME  nepovie nič, lebo tí majú tiež zlé správanie).  Alebo vyhrabú pani učiteľku zo základnej, ktorá potvrdí pod prísahou, že mal ťahák na dejepise. Alebo, chodil do základnej školy s Ferom, ktorý je teraz v base. Ako sa človek, čo chce riadiť štát mohol kamarátiť s budúcim kriminálnikom?!  Nezmyslov sa dá nájsť koľko človek chce.

Možno  by tu nebolo zlé použiť jemne modifikované príslovie „hnoj sa hnojom vyráža“. Pokiaľ ale viem, Procházka týmto smerom neplánuje ísť.  A to je pozitívna správa. Nech od hnoja smrdia len tí, čo s ním robia (žiadna urážka poľnohospodárov samozrejme). Možno si to ľudia konečne raz všimnú.

Wanted: Dead Or Lost From Media

Tá „Lost From Media“ časť premiérovi zatiaľ vychádza. Ale dlho sa na to spoliehať nemôže. Do marca ešte ďaleko. Som zvedavý, či bude v hnoji pokračovať, alebo sa ficokampaň zvrtne kultúrnejším spôsobom. To budem ale prekvapený, takže predpokladám, že moja infantilná básnička „O prOcházke a kontajneri“ bude realitou až do marca 2016.

Ďaľšia črta ficokampane sa tvári ľudsky, empaticky, že chce pomôcť. Jej názov? Sociálny balíček. O tej zas inokedy.

Báseň o prOcházke a kontajneri

Na každého nájdem špinu,
do marca nech všetci zhynú.
Obavy silné majú schránky,
„neodhalia nás marcové vánky?“

Ušiť musím čiernu tmu,
schovám svoje schránky dnu.
Hov-nou sa už rysuje,
poskok plánik spisuje.

Poradcovia radia silno,
ževraj kydať musím pilno.
Zbierame jak diví všetci,
o ostatných “pekné” …. veci.

V kontajneroch hrabem, uvídím, čo príde,
raz sa to snáď všetko zíde.
Nie je to žiadna prechádzka,
Cieľ je ale jasný: Procházka.

Hnoj už letí vzduchom verejným,
vyjadrím sa tónom nepekným.
Svadba, svedok, Martin, právnik!
Do… Neprišiel však sieťky zánik.

Nevadí. Rozdám balíčky,
oblbnem deduškov a  babičky.
Počkaj ale Rado Procházka,
zajtra bude v kontajneri nová prechádzka!

Teraz najčítanejšie