Denník N

Ficova selektívna pamäť a Sobotné monológy

Keď vám Fico v Sobotných monológoch popraje pekný sviatočný deň, to ako keby vám Kotleba poprial šťastnú cestu a strkal vám lístok na vlak do Osvenčimu.

Sobotné dialógy s Ficom boli odjakživa monológy. Tak to bolo aj teraz. Ak je čo na tom tvorovi obdivovať, tak je to rozhodne jeho selektívna pamäť. Pamätá si, len čo potrebuje a len tak, ako to vyhovuje jemu. Podľa neho bola Gorila kauzou Dzurindovej vlády.  V tomto prípade si na Dzurindu spomína, registruje dokonca a j Radičovú.

Na druhej strane, keď sa rozrečnil o tom, ako je na Slovensku bezpečne a o tom, že tu už nie sú žiadni mafiáni, výbuchy a mafiánske vraždy, úplne prirodzene Dzurindovu a Radičovej vládu vynechal a všetky zásluhy pripísal Kaliňákovi, ktorý v tých časom možno s tými mafiánmi práve spolupracoval. Jednoducho sa presunul v čase a na Dzurindu si ani nespomenul. Nemôže mu to však nik vyčítať, on predsa nie je historik. Dokonca ani pamätník nie.

Jediné, čo bol ochotný priznať, bol nástenkový tender, aj to s výhradou, že maslo má na hlave SNS. Stará SNS, čiže nie táto Dankova. Dankova je totiž vraj nová a obrodená. Danko ju vytiahol z marazmu a urobil z nej modernú, zodpovednú a slušnú stranu. A keďže otváranie listov poslancov určite nebolo z jeho hlavy, na jeho tvrdení to teda nič nemení a schôdzu o odvolávaní nepodporí. Podľa neho je to len výmysel opozície, aby znivočili a znehodnotili kvalitnú prácu koalície.

Tá je až taká kvalitná a zodpovedná, že sa snaží vydrankať od opozície podporu o uvoľnení dlhovej brzdy. Opozícia a my všetci vieme, že navýšenie peňazí na stavbu železníc a diaľnic Smeráci potrebujú na to, aby si napchali vrecká. Z eurofondov to už nepôjde a opozícia to nepodporila práve kvôli tomu. Iba Fico si myslí, a zrejme tomu aj skutočne verí, že podporu nedostali kvôli hnusnej závisti, ktorá zožiera Sulíka, Matoviča a všetky opozičné strany.

Jedinú ako-tak múdru vec Fico povedal v súvislosti s vyšetrovaním nástenkového tendra. Vraj to, že boli obvinené prvé osoby v tejto kauze, znamená, že Božie mlyny melú pomaly, ale isto.

Budeme na tie mlyny čakať a dúfať, že im to nebude dlho trvať. Chcelo by ich trošku popohnať…

Teraz najčítanejšie

Marián Letko

Zväčša neškodný...https://maroskocestuje.webnode.sk/