Denník N

Gaučové vojsko

Povedal som si, že sa odlíšim tým že nebudem dávať na blog obrázky ani zhrnutia. Kto sa chce tešiť obrázkami nech ide flickr, tam ich je dosť. No nevydržal som a nakoniec som sem obrázok dal. Kto chce posudzovať na základe dvoch riadkov bez prečítania tak nech si vezme knižku riekaniek pre trojročné deti. Riskujem že to čitatelia to neprijmú, ale čo už. Je to pohodlnejšie a rozvíja to mozgové závity viac, ako obrázky. Na počiatku bolo slovo, nie obrázok. Obrázok je na konci.

Pridajte sa do gaučového vojska.

Ak sedíte na gauči a zaujímate sa o svet naokolo, seďte aktívne. Občas zmeňte polohu, aby ste sa vyhli preležaninám či trombóze. Pomáha to aj proti preležaným názorom a toxickým informáciám. Zúčastňujte sa spoločenskej diskusie, nenechávajte si svoj názor len pre seba. Potrebný je každý gaučový vojak. Samozrejme, ak máte doma rodinu, prípadne ste slabí alebo chorí, nebudete môcť ísť čistiť les, rozdávať charitu, ani agitovať proti vojne. Ale môžete byť veľmi užitoční pre seba aj pre svoje deti. Stačí povedať svoj názor. V našom informačnom poli je miesta dosť, zmestí sa sem veľa názorov. Uvedomte si, že ak mlčíte, nie ste užitoční pre seba a svoje deti, ale mlčaním ste užitoční pre tvorcov pokriveného informačného poľa, ktorí interpretujú vaše mlčanie ako súhlas.

Výhodou gaučového vojaka je že bojuje za dobrú vec z pohodlia svojho gauča. Sú bojovníci, ktorí bojujú pomocou takzvaného múdreho telefónu, tabletu a iných čertovín. Na gauči nehrozí, že trafíte čelom do kandelábra, ani že spôsobíte dopravnú nehodu. Ani vám nehrozí, že vás okradnú, ak prestávkach medzi bojom nebudete chodiť na exkurzie na podozrivé stránky.

Prečo sa zúčastňovať spoločenskej diskusie? Nuž preto, že keď ste milí gaučoví jedinci ako nemí, tak sa zúčastňujete informačnej vojny v armáde mlčiacej väčšiny. Sami ste sa tak rozhodli, také sú pravidlá. Ešte ste sa len narodili a už vás zvŕtajú podľa zákonov, ktoré ste nepísali. Vôbec s nimi nemusíte súhlasiť, musíte ich však dodržiavať. Jediné čo vám nechali je možnosť demokraticky sa vyjadriť. Na prvý pohľad to nie je veľa. So slobodou slova sme urobili mierny pokrok v medziach zákona, zlá správa je že za mierny pokrok sme vymenili ochranu bezbranného človeka pred kadejakými novotami, o ktorých sme donedávna ani netušili.

Ak sa vám niečo nepáči, povedze to v diskusii na internete. Ešte aj komunisti museli rešpektovať názor ľudí. Nie vždy to navonok priznali, to ale nič nemení na fakte, že z vyjadrenia názoru ľudí mali strach. Spoločnosť je riadená informáciami, preto je váš názor taký dôležitý. Váš občiansky postoj má veľkú váhu. Nenabádam vás ísť kričať na ulicu že ste nespokojní, keď sa deje nespravodlivosť. Na ulici môžete prinajlepšom dostať obuškom po hlave, prípadne vám ukradnú nejaký artefakt, urazia vás alebo oblejú farbou. Ulica nie je sympatická, je to miesto drobného zločinu a všelijakých úderiek platených aj z našich daní.

Pridáte sa?

Teraz najčítanejšie

Rudolf Drábek

Naši predkovia si nezaslúžia, aby sme na nich zabudli. Slovania, Nemci, Maďari, Židia a aj iní vytvorili našu kultúru. Prečo by sme sa mali niekomu ospravedlňovať alebo kajať za to, že existujeme? Chráňme si život, vieru, vzdelanie. Bráňme spravodlivosť a poriadok. Nech tu po nás ostane niečo dobré, aby naše deti mohli byť na nás hrdé. Národ potrebuje každého, jeho prácu, jeho angažovanosť. Nečakajte na inštrukcie.