Denník N

Generálny riaditeľ SBA Branislav Šafárik : Na konferencii TechMatch ukradneme o 300 000,-€ menej.

safarik_branislavTo je odkaz jedného z konštruktérov chystaného podvodu pri organizácii konferencie IT-čkárov z celého sveta, ktorá sa má uskutočniť v Bratislave o pár dní.

Takže aké ľudomilstvo! Po búrke nevôle, ktorá sa preniesla aj do zahraničia, oznámil Branislav Šafárik, že rozpočet na konferenciu zníži o 300 000,-€. To znamená, že 300 000,-€ bola minimálna výška chystanej zlodejiny! Lebo ak tú sumu na organizáciu podujatia zrazu nepotrebuje, nepotreboval ju ani predtým a mala byť výlučne lupom pre organizátorov! Súbežne s tým s vyplašeným výrazom v tvári dodáva, že náklady sa ešte môžu znižovať! Tkže aká mala byť vlastne výška lupu, pán Šafárik? Aká? prezradíte námto?

To, že ste zrazu začali znižovať rozpočet, vás totiž, opakujem, usvedčuje z chystaného podvodu! Len vďaka búrke, ktorá sa strhla v normálnej časti  IT sektora na Slovensku a dokonca aj v zahraničí, zostane toto zlodejstvo nedokončené. Ale ako poznáme vám podobných manžérov, zostane len „zatiaľ nedokončené“! Vás a vašich spolupáchateľov totiž tá „ušetrená“ suma jednoducho nemôže nechať chladným!

Zrazu ste ochotný nechať dohľad nad financovanbím nezávislej komisie, v ktorej vraj nebudete mať ani jediného zástupcu. Takže spýtam sa inak, pán Šafárik : Vy nás naozaj buď pokladáte všetkých za demnetných členov vašej strany, alebo si myslíte, že konferencia IT sektora je stretnutie v športovej hale na oslave MDŽ? Ktorá z týchto dvoch možností je pravdivá? Alebo je to ich kombinácia?

Zdalo by sa takmer ľudomilstvom, že sa vzdávate 300,- a viac tisíc € len tak. Zdalo by sa možno ľudomilstvom, že ste ich ochotný presunúť napríklad do kapitoly zdravotníctva, aby mohli byť použité trebárs na liečbu 100 onkologicky chorých detí. Problém je v tom, že tak, či onak, by skončili vo vrecku nejakého doadávateľa CT prístroja z východu, alebo na účte tetičky Aničky, tiež z východu.

Takže už len úplne na záver. Zlyhali ste nielen ako manažér, ale dokonca, ako keby ste chceli potvrdiť slová jedného môjho známeho na adresu nominantov Smeru v štátnych funkciách: Oni už ani kradnúť nevedia, vedia len bezostyšne rabovať!

Na konferencii sa vám nezúčastní množstvo pozvaných hostí. Zistili totiž, že jej zmyslom nemá byť prezentácia IT sektoru, ale ich prítomnosť má vlastne slúžiť len ako krovie na vykrádanie štátnych peňazí zo slovenskej kasy.

Ak vás ešte zajtra váš nadriadený nechá vo funkcii, potvrdí tým domnienky, ktoré sa už šíria v odbornej verejnosti : Mali sa šábnuť napoly!

Foto : TASR/M.Svitok

Teraz najčítanejšie