Denník N

Hystéria, chlieb náš povolebný

Od súťaže k nepriateľstvu, od nepriateľstva k neprajnosti, už len krôčik k nenávisti.

Povolebné nálady sú ukážkou našej obrovitosti v malichernostiach. Jačíme ako zmyslov zbavení, aj Kotleba upadol do zabudnutia, lebo Bugár a Procházka. Ak by sme neboli takí trestuhodne povrchní, nepozerali na každého a všetko, skrytým krivým okom, čo nosíme pod lebečnou kosťou, nezúfali by sme nad súčasnou situáciou. Taká je už desaťročia, nič nové, kto chce vidieť, vidí.

Nie je problém u politikov, tí sú čitateľní, ani u novinárov, tiež sú čitateľní, ani u politológov, tiež sú čitateľní, všetci verejne aktívni sú čitateľní, vytrvalo obhajujú a drukujú tomu čo ich živí. A nielen to, aktívne sa podieľajú na udržaní daného stavu. Terajšie moralizovanie je len ich občasným výplachom vlastných žalúdkov, aby aj v budúcnosti mohli prijímať ťažko stráviteľnú, draho zaplatenú stravu.

Treba nechať štvorlístok odhalených, ak vládu zostavia, nech vládnu. Vždy lepšie ako čokoľvek iné. Skúste si urobiť vlastnú analýzu, tí, čo to čítate. V súčasnom stave spoločnosti je to najvýhodnejšie riešenie. Nič kvalitnejšie sa nedá v tejto situácii poskladať. Nevyriešia to ani predčasné voľby. Neposunie nás to nikde, ale, ale. Snáď to bude mať efekt v rozšírení radov tých, ktorí premýšľajú, nezaťažení strkaním sa do rôznych zadkov. Tí budú pre krajinku rozhodujúci, len cez nich ju bude možné posunúť ďalej. Nikto iní na to nemá nárok, všetci ostatní sa ho dávno vzdali. Vedia to, preto im takýto stav vyhovuje. Nemali by čo ponúknuť. Dopredu sa nedá ísť s balvanom priviazaným k nohe. Moralizovať, to hej.

 

Teraz najčítanejšie