Denník N

Idete na Pohodu? Týchto pár vecí sa vám môže hodiť.

Dnes, po desiatich rokoch pokusov, omylov a skúseností, má naša Pohodová výbava cez 40 položiek. Sme pripravení na horúčavy, búrky aj prízemný mráz, už vieme, ako sa dá bez ujmy a veľmi komfortne prežiť 3 dni non-stop pobehovania na brutálnom teple s pár hodinami spánku.

Zajtra to bude už desiatykrát. Alebo ešte len desiatykrát. Na svoju prvú Pohodu som si bral len trochu oblečenia a lístok. Prvú noc som si zdriemol na zemi, druhú na predných sedadlách Favorita. Dnes, po desiatich rokoch pokusov, omylov a skúseností, má naša Pohodová výbava cez 40 položiek. Sme pripravení na horúčavy, búrky aj prízemný mráz, už vieme, ako sa dá bez ujmy a veľmi komfortne prežiť 3 dni non-stop pobehovania na brutálnom teple s pár hodinami spánku. Ak práve stojíte nad batohom a neviete, čo doň ešte hodiť, tak toto je pár vecí, ktoré sa vám zídu:

 

Čelovka + malá bike blikačka s gumičkou – must have nielen do stanu, ale hlavne na pohyb po nočnom areáli, nezakopávame o ľudí pohodených na zemi, nikomu neskopneme pivo. A naopak, keď sa pohodíme na zem my, tak nás väčšina ľudí zaregistruje a obíde/prekročí.

Krabička na peniaze – taká tá oldschool vec na krk pre malé deti, no všetci vieme, že sú chvíle, kedy na Pohode upadneš na mentálnu úroveň škôlkara až batolaťa a vtedy sa toto zíde. Pre tých, čo neupadajú, je to veľmi praktická, nepremokavá, ťažko rozbitná peňaženka. Myslím ako obal, jej obsah sa rozbije veľmi ľahko.

Vejár – elegantné chladenie hlavne pre ženy, ale v tých najväčších výpekoch sa k použitiu vejára nenápadne uchýlia aj chlapi, hlavne v uzavretých stanoch počas diskusii, divadiel a podobne. Asi najefektívnejšie chladenie zvonka,  teda hneď po striekajúcich hasičoch.

Na Pohode vás najefektívnejšie schladia hasiči.

Ionťák v tabletách – ak chcete na Pohode fungovať od rána do noci bez toho, aby vás o siedmej večer vyplo, tak technicky ide o extrémny výkon vo veľmi náročných podmienkach. Dá sa to prežiť aj na pive či čistej vode (LOL), no zistili sme, že čím sme starší, tým kvalitnejší pitný režim potrebujeme, a tak sme začali nosiť Isostar v tabletách. Počas tých najdrsnejších horúčav rozpúšťame vo vode, s ktorou na Pohode nie je problém a pomáha nám to doplniť všetky tie oné, čo vypotíme. Na núdzové doplnenie enrgie berieme so sebou aj hroznový cukor.

Kvalitné obutie – na Pohode nie je problém spraviť za deň cez 20 km, hlavne keď musíš ísť párkrát do auta v sektore 3, lebo si si niečo zabudol. Ak si Tarahumara, tak to dáš aj vo flipflopoch, no my sme sa poučili, že nohy sú prvé, čo nám na Pohode odchádza, a tak sereme na image a berieme trailové boty, v ktorých behávame.

BONUS: Icebraker tričko – vyskúšal som ho na Pohode prvýkrát len minulý rok a potom som o tom pol roka každému rozprával. Je to tričko z merino vlny, ktorá ma viacero zaujímavých vlastností, no tie dve pre život na Pohode najpodstatnejšie – nie je v ňom teplo a nesmrdí. Minulý rok som ho chcel testnúť, tak som v ňom chodil celú Pohodu, dvakrát som ho jemne prepláchol v studenej vode, lebo už malo viditeľné slané mapy od potu a v nedeľu ráno som normálne išiel k Luntnerovi na raňajky a nikto odo mňa neutekal. To tričko ani trochu nesmrdelo. Ak sa nezadrbete od jedla, tak garantujem, že toto je tričko, v ktorom sa dá luxusne stráviť celá Pohoda.

Vidíme sa na letisku :-)

Jadro našej Pohodovej výbavy.

Teraz najčítanejšie

Patrik Kimijan

Someone once told me, "Time is a flat circle." Everything we've ever done or will do, we're gonna do over and over and over again. - Rust Cohle