Denník N

Je Matovič psychopat?

Najprv musím priznať, že som sa s pánom Matovičom doteraz nikdy, a nikde reálne nestretol, a poznám ho len z médií. Niektorí  na anonymných fórach o ňom hovoria, že je psychopat, politický šašo a podobne.

Je ale Matovič psychopat?  Môže byť človek hľadajúci pravdu v slovenskom labyrinte politického zlodejstva, a v slovenskom labyrinte politického klamstva psychopat?  Tí, ktorých v tom politickom labyrinte nekompromisne prenasleduje by si to určite priali.

Priatelia, ale musíme si dať tri zásadné otázky: „Kto Slovensku viac pomáha?“ Ten, čo Slovensko svojou politikou klame a okráda alebo ten, čo sa snaží odhaliť to okrádanie a klamanie Slovenska? „Môže milovať zlodej a klamár Slovenska, Slovensko?“ Ja si myslím, že tí čo okrádali, okrádajú alebo ešte budú okrádať Slovensko, tak tí, nie že nemilujú Slovensko a jeho občanov, ale tí naopak nenávidia Slovensko a jeho občanov. „Kto je teda vlastizradcom Slovenska?“ Ten, čo nič proti okrádaniu a klamaniu Slovenska nerobí, alebo ten, čo ukazuje na zlodejov a klamárov Slovenska, aby tí zlodeji a klamári už toľko nekradli a neklamali?

Politickí psychopati   sú podľa mňa tí, čo prišli do politiky len kradnúť a klamať. Malá politika je pre týchto politických psychopatov len o tom, že  v malej politike môžu kradnúť len málo, a veľká politika je pre týchto politických psychopatov len o tom, že  vo veľkej politike môžu kradnúť veľa. To je celá filozofia ich politiky. Politika však nie je o kradnutí a klamaní. Politika je služba a to všetkým občanom, ale politický psychopat si myslí, že politika je síce službou, ale len pre neho a jeho kamarátov, a to na úkor ostatných občanov. Všetkým politickým psychopatom preto prajem, aby Slovensku menej škodili, a teda aby sa vo svojom skromnom vývoji posunuli aspoň do levelu komárov. Prečo komárov? Nacicaný komár už vie, že má dosť a preto dá pokoj, ale nacicaný politický psychopat je vždy nenacicaný, a preto nikdy nemá dosť, a  preto nikdy nedá pokoj, a bude cicať Slovensko dovtedy, dokedy sa v politike udrží.

Treba si uvedomiť, že od revolúcie sa náš vývoj poberá skôr smerom od človeka, ku gorile, čo nie je pre Slovensko dobrý smer. Je to naopak veľmi zlý smer. Za tie roky  od revolúcie sa však nikdy neprestalo v politike kradnúť. Jediný rozdiel vidím v tom, že v začiatkoch sa kradlo a klamalo primitívnejšie, a dnes sa kradne a klame už sofistikovanejšie, a preto je čoraz ťažšie dokázať zlodejom zlodejstvo, a klamárom klamstvo. Matovič, a jemu podobní ľudia to preto majú v dnešnej politike oveľa ťažšie.

Preto podporme tých, ktorí tých nacicaných, resp. nenacicaných  politických psychopatov aj za nás prenasledujú. Život je predsa aj o barikádach, a barikáda rozdeľuje vždy dva rôzne svety. V tomto prípade je tu strana klamárov a zlodejov, a na opačnej strane barikády je strana tých, ktorí sú proti zlodejom a klamárom. Každý z nás priatelia svojou činnosťou i svojou nečinnosťou rozhodne, na ktorej strane barikády sa ocitne. Koľkí z nás priatelia by boli ochotní si takto špiniť ruky so špinavou politikou, a mať pritom svoje rodiny?!

Kritizovať treba preto zlodejov a klamárov, a nie hľadačov pravdy, aj keď i oni urobia pri hľadaní pravdy aj chyby. Neviem  ako vy, ale ja obdivujem ľudí, ktorí sa neboja  vidieť veci aj inak. Neviem  ako vy, ale ja obdivujem ľudí, ktorí sa neboja  povedať krutú pravdu o našej politike a našich politikoch. To, že pán Matovič  vidí politiku a politikov inak,  tak to nie je žiadny dôkaz, že je psychopat.  Myslím si, že vážiť by sme si mali každého, kto upozorňuje na zlodejov a klamárov, a je jedno, či to robí podľa niekoho viac, alebo menej teatrálne. Dôležité pre nás všetkých je, že hľadá pravdu, ktorou chce aj pre nás všetkých poraziť klamstvo, teda zlo. Keď chceme všetci slušne na Slovensku žiť, tak pravda musí nad klamstvom zvíťaziť! Stále nevyšetrené, a stále nepotrestané špinavé politické kauzy sú však jasným dôkazom toho, že slušní ľudia a politická morálka na Slovensku stále svoj boj s politickými psychopatmi prehráva.

Preto všetkým tým, ktorí pánovi Matovičovi nadávajú do psychopatov odporúčam, aby túto diagnostiku nechali na odborníkov, akými sú psychológ a psychiater, a to tiež až po dôkladnom a objektívnom vyšetrení.

P.S. Neviem ako vy priatelia, ale ja si viac vážim  „šaša“, ktorý hľadá pravdu, ako „kráľa“, ktorý klame a okráda vlastné kráľovstvo.

 

Teraz najčítanejšie