Denník N

Je to potvrdené, najlepším gazdom pravice je podľa expertov SaS

Škoda, že ekonomika, nie je TOP témou dnešnej predvolebnej kampane. Škoda, že väčšina občanov sa nerozhoduje podľa ekonomiky, ale podľa predvolebnej manipulácie. Prieskumy nás stále varujú, že ekonomika je na poslednom mieste, hoci by mala byť pri rozhodovaní na prvom mieste. Prečo?

Keby sme mali skvelú ekonomiku, tak by sme tu nemali toľko hypotekárnych otrokov. Keby sme tu mali skvelú ekonomiku, tak by sme tu nemali toľko exekúcií. Keby sme tu mali skvelú ekonomiku, tak by dôchodcovia nenadávali na svoje nízke dôchodky. Keby sme tu mali skvelú ekonomiku, tak učitelia a zdravotné sestry by neštrajkovali. Keby… atď., atď….

INESS – Inštitút ekonomických a spoločenských analýz pôsobí v oblasti analýz zameraných na uplatňovanie princípov a nástrojov voľného trhu a ich dopadov v podmienkach slovenskej ekonomiky vyhodnotil všetky ekonomické programy všetkých  politických strán, a výsledok bude aj pre voličov strany Smer i Sieť naozaj šokujúci. Strana Sieť, ktorá sa pasuje za najlepšieho gazdu sa ocitla až na 5 mieste. Strana Smer v tom čase nebola hodnotená lebo nič čo by sa dalo hodnotiť, ani neponúkala.

Podporme preto v marcových voľbách ekonomiku, nie jalovú politiku

Keby som to napísal ja, tak by som bol samozrejme napadnutý, že som na kandidátke SaS, tak som rád, že to porovnanie ekonomických programov všetkých  politických strán urobili naozaj nezávislí ekonomickí experti. Víťazom v tomto programovom porovnaní sa stala strana SaS,  ktorá získala 8,5 bodu z 10 bodov. SNS, ktorá má zatiaľ v preferenciách až 10 % skončila až na  8 mieste.

Škoda, že bežní voliči dokážu tieto fakty odignorovať,  hoci práve tí bežní voliči najviac potrebujú, aby  sa ich platy, či dôchodky čo najviac zvyšovali. Bez silnej ekonomiky to však určite nepôjde. Logika veci nám predsa jasne hovorí, že aby sa stala ekonomika naozaj silnou ekonomikou, tak treba na túto ekonomiku použiť najlepší ekonomický program, ktorý naprogramuje našu ekonomiku na tie najvyššie obrátky.

Najlepší ekonomický program má strana SaS, a preto logicky by mala byť strana SaS lídrom pravice. Prečo však táto logika nefunguje? Veď všetci žijeme z ekonomiky, a nie jalovej politiky, ktorá tu ekonomiku len brzdí. Tak prečo voliči volia aj napriek tomu jalové politické programy a jalových politikov?

Formula 1 predsa vždy predbehne Trabant

Prečo  občan v marcových voľbách obraze povedané namiesto Formuly 1 v ekonomike (SaS), si vyberie a podporí napríklad Trabanta v ekonomike? Veď aj v škole by to dopadlo tak, že len strana SaS by dostala za svoj ekonomický program jednotku, a niektoré strany možno aj päťku. Pritom ekonomika je vážna vec.

Sociálny štát bez silnej ekonomiky neexistuje nikde na svete. Švédsko je také silné aj v ekonomike preto, že svojim občanom dáva namiesto rýb, teda korupčných balíčkov udice na ryby, teda skvelú ekonomiku. Logika je pretom jasná. Ryba dokáže nasýtiť  občana na jeden deň, ale skvelý ekonomický program a skvelá ekonomika nasýti všetkých občanov po celý ich život. Preto hlavne červení voliči by sa mali vykašľať na tie ryby, ale nie na udice na ryby.Najprv treba na Slovensku vybudovať silnú ekonomiku, a až potom možno vybudovať aj na Slovensku sociálny štát. Naopak sa to nedá, naopak to nefunguje.

Preto milí voliči skúste ešte pouvažovať  o svojej voľbe, či je naozaj správna. Či aj vy nepotrebujete silnú ekonomiku viac, ako dočasné a predvolebné balíčky. neviem ako vy, ale ja v týchto voľbách podporím najlepší ekonomický program, a nie najlepší kultúrny program. ja chcem udice na ryby, a nie ryby.

To, že skupina Desmod možno urobí Smeru najlepší kultúrny program, nerieši predsa nič. Predvolebné cirkusy skončia a opäť začne krutá 4 ročná ekonomická realita. Neviem ako vy priatelia, ale ja dávam prednosť v marcových voľbách ekonomike, a volím ekonomiku, nie jalovú politiku.

Nakoniec tu mám aj hádanku pre všetkých lekárov, všetky zdravotné sestry i všetkých zdravotníkov. Viete, ktorá strana má najlepší zdravotnícky program zo všetkých politických  strán, ktoré sa uchádzajú o váš hlas? Viem, bude to trápne, ale opäť je to strana SaS. 

P.S. Prestaňme politické pijavice do parlamentu voliť, a oni prestanú nám i Slovensku škodiť.

Autor novej ekonomickej vízie: Slovensko Krajina Kúpeľov – www.bindas.eu  Aspoň 1 hlasom aj z vašej rodiny podporte novú slovenskú ekonomiku, a nie jalovú politiku. Slovensko a my všetci priatelia potrebujeme udice na ryby a nie ryby, teda korupčné balíčky.

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.