Denník N

„Je to žena s nenaplnenými ambíciami“

Foto N – Monika Tódová
Foto N – Monika Tódová

Nedá mi nezareagovať na vyjadrenie pána Glendu a bola by som naozaj rada, keby tie moje nenaplnené  ambície pomenoval.

Uplynulo 10 a pol roka od smrti pána Petra Oremusa, s ktorým som prežila 11 krásnych rokov svojho života.  Kto Petra poznal, vie o kom hovorím. Bol to úžasný človek. Veľmi múdry, empatický, spravodlivý a šľachetný muž, ktorý nemal rád krivdu a nespravodlivosť.  Tak ako R. Fico na jeho pohrebe povedal : „Peter dokázal spájať ľudí.“ Veľmi som ho obdivovala,  veľa mi do života dal a veľa som z jeho správania prebrala. Myslím tým hlavne pomoc ľuďom, ktorú robil nezištne a s láskou.

Ja som si svoje ambície naplnila tým, že som štvrté volebné obdobie poslankyňou Mestského zastupiteľstva v Nitre a druhé volebné obdobie poslankyňou NSK.

Nikdy, ale nikdy som od pánu Glendu, ani nikoho z vedenia strany neprosila, nežiadala o miesto v štátnej správe a ani na kandidátnej listine do Národnej rady. Keď som ho prosila vo februári, aby nedal na Predsedníctvo návrh na menovanie  Nemkyho  za okresného predsedu, tak som mu viackrát zdôraznila, že ja túto ambícia nemám. Som spokojná s prácou v regióne, pretože som blízko k občanovi, ktorému skladám účty a on ma už 14 rokov za moju prácu odmenil svojim hlasom vo voľbách.

Nebudem sa obhajovať a hovoriť o tom, čo som za tieto roky v politike pre občanov Nitry a Nitrianskeho kraja urobila. Občania ma poznajú ako Renátu Kolenčíkovú, niektorí ani nevedeli, že som členkou strany. Denno-denne chodím medzi ľudí, komunikujem s nimi a hlavne sa k nim správam slušne. Vážim si všetkých ľudí bez rozdielu. Mám rada ľudí a neodmietnem pomoc nikomu, kto ma o ňu požiada.

Vždy som svoju prácu robila zodpovedne, s najlepším úmyslom a s pokorou. U mňa je na prvom mieste charakter a svedomie.

Ten, kto si svoje ambície naplnil, je pán Glenda. A tie si naplnil smrťou pána Petra Oremusa.

 

Teraz najčítanejšie