Denník N

Začínam

Začínam. Dnes začínam. Začínam písať svoj blog. Ešte pred pár rokmi by ma to ani nenapadlo. Neveril by som, že dostanem chuť písať o sebe a ešte sa o to aj podeliť s ostatnými. Životné krízy dokážu divy, ak ich využijeme vo svoj prospech …

Niekde som čítal o zákone začiatku. Vraj v začiatku je ukrytý celý príbeh. Keď začiatok je neúspešný, musíme vynaložiť veľmi veľa úsilia, aby sme ho zvrátili (možno to niekedy už ani nejde zvrátiť). Keď je začiatok uspešný, samotný neskorší priebeh je omnoho hladší. V poslednom období som zákon začiatku sledoval hlavne zo svojej retrospektívy, t. j. vracal som sa v mysli na samotný začiatok vo veciach, ktoré mi šli hladko a aj vo veciach, s ktorými som sa trápil. Niečo na tom zákone začiatku tuším naozaj bude …

Teraz chcem zákon začiatku využiť vo svoj prospech a to hneď na začiatku. Chcem sa so záujmom a s ľahkosťou pustiť do písania a zdieľania môjho vnímania toho, čo sa okolo mňa deje. Chcem, aby táto moja úvodná chuť a motivácia ma sprevádzala aj neskôr.

Ako som sa k tomuto rozhodnutiu dostal? Rok-dva si píšem sám pre seba. Aby som si procesom písania uvedomoval čím žijem, ako žijem, … Občas som si toto písanie nenechal len pre seba samého, ale aj poslal svojim najbližším známym. Všimol som si, že ich to zvyklo zaujať. Postupne vo mne dozrievala myšlienka, či nezačnem písať blog. Posledná kvapka kvapla cca pred týždňom … Zaregistrovanie a napísanie tohto môjho prvého príspevku je zhmotnenie tejto myšlienky v praxi. ;-)

Takže som začal, budem sledovať ako tento môj začiatok sa bude prejavovať v neskorších fázach môjho zdieľania – či podporí to, o čom hovorí zákon začiatku alebo nie …..

Teraz najčítanejšie